1 av 8

Venice-Simplon Orient-Express

Sedan det legendariska lyxtåget tuffade ut från Paris år 1883 har det ångat sina kungligheter, filmstjärnor och storspioner genom ett Europa i förändring och två världskrig.

Därför var det med stor förväntan som jag klev ombord det legendariska Venice-Simplon Orient-Express. Känslan av att vara med i en film kom över mig flera gånger och jag njöt av varje sekund. Alla vagnar är unika, och min kupé var klädd i mahognypanel, ett stort fönster, en skön bäddsoffa och ett bedårande litet tvättskåp. Vagnarna är lika fulla av gammaldags lyx som av historia och man förväntar sig nästan att någon av Agatha Christies rollfigurer ska sticka ut sitt huvud ur någon kupé när man passerar.

Efter ett snabbt ombyte var det dags för en drink i baren där stämningen var hög och full av uppklädda och förväntansfulla gäster. Efter en Bellini gick vi vidare till matsalen som var precis så vacker och stämningsfull som man förväntar sig. En sagolik middag serverades med goda viner och superb service och kvällen avslutades med fler drinkar och sång runt pianot i barvagnen.

Morgon därefter blev jag serverad frukost på sängen som intogs medan jag såg ut över gröna ängar och snöklädda berg. Efter att vi hade passerat Luganosjön serverades en fantastisk lunch innan det var dags att med stort vemod kliva av på perrongen i Venedig.
Väl där möttes vi av en blankpolerad Riva som körde oss igenom Venedigs kanaler till Hotel Cipriani där ytterligare några fantastiska dygn väntade. La dolce vita!

 • Seychellerna – Fem skäl att resa till paradisöarna i Indiska oceanen

  Ett paradis som saknar motstycke

  Läs mer
 • Exotiska sommarresor

  Tio solsäkra resmål i off season

  Läs mer
 • Världens 10 mest romantiska resmål

  Hit ska ni resa som par

  Läs mer
 • 2023 års största lyxresetrender

  • Marianne Wanneby

  Från hybridresor till transformativa retreater

  Läs mer
Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.