Venice-Simplon Orient-Express EuropaExklusiva tågVenice Simplon-Orient-Express

1 av 19

Sedan det legendariska lyxtåget tuffade ut från Paris år 1883 har det ångat sina kungligheter, filmstjärnor och storspioner genom ett Europa i förändring och två världskrig.

Därför var det med stor förväntan som jag klev ombord det legendariska Venice-Simplon Orient-Express. Känslan av att vara med i en film kom över mig flera gånger och jag njöt av varje sekund. Alla vagnar är unika, och min kupé var klädd i mahognypanel, ett stort fönster, en skön bäddsoffa och ett bedårande litet tvättskåp. Vagnarna är lika fulla av gammaldags lyx som av historia och man förväntar sig nästan att någon av Agatha Christies rollfigurer ska sticka ut sitt huvud ur någon kupé när man passerar.

Efter ett snabbt ombyte var det dags för en drink i baren där stämningen var hög och full av uppklädda och förväntansfulla gäster. Efter en Bellini gick vi vidare till matsalen som var precis så vacker och stämningsfull som man förväntar sig. En sagolik middag serverades med goda viner och superb service och kvällen avslutades med fler drinkar och sång runt pianot i barvagnen.

Morgon därefter blev jag serverad frukost på sängen som intogs medan jag såg ut över gröna ängar och snöklädda berg. Efter att vi hade passerat Luganosjön serverades en fantastisk lunch innan det var dags att med stort vemod kliva av på perrongen i Venedig.
Väl där möttes vi av en blankpolerad Riva som körde oss igenom Venedigs kanaler till Hotel Cipriani där ytterligare några fantastiska dygn väntade. La dolce vita!

Nyhetsbrev
Få erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.

Kontakta oss

Ring oss

+46 8 54 50 59 50 Prata med en av våra reseexperter.
Öppet mån-tors 09.00–17.30
och fredagar 09.00–17.00.

Kontakta mig

Maila oss

info@travelbeyond.se