8 saker du vill veta om nya Atlantis The Royal i Dubai Lifestyle-blogg

Ute efter lyxigast tänkbara semester i Dubai? Megaresorten Atlantis, The Palm längst ut på den konstgjorda palmön, har sedan öppningen 2007 legat högt på många resenärers bucketlistor. Men nu får det konkurrens av sitt eget systerhotell.  Nya Atlantis The Royal är redan ett ikoniskt resorthotell i Dubai. 

Lyxresorten är skapad av några av världens ledande arkitekter och den minst sagt spektakulära designen ska efterlikna skeppscontainrar av glas och marmor staplade på varandra. Byggnaderna är som tagna ur en arkitekturtävling som spårat ur. Inuti och utanpå är allt designat för att utmana din fantasi och föreställning om vad som är möjligt. Kostnaden för att bygga den 178 meter höga resorten ligger på astronomiska 17 miljarder kronor. Här är åtta saker du vill veta om exceptionella Atlantis The Royal.

1. Säg hej till 4 000 maneter
I lobbybaren välkomnas du av en gigantisk tank med 4 000 maneter. Det är en av världens största samlingar och som gäst har du även tillgång till ytterligare 65 000 marina djur på systerhotellet Atlantis, The Palms Lost Chambers Aquarium.

2. Världens första eld- och vattenfontän
Atlantis The Royals inredningstema ”Eld och vatten” märks på många sätt. Bland annat genom världens första fontän med både eld och vatten. En annan häftig designdetalj är vattenfallen som rinner längs hissdörrarna, designade för att ge känslan av en lugn vägg av vatten.

3. En chic infinitypool 96 meter över marken
Den mest spektakulära av infinitypoolerna, Sky Pool, är 90 meter lång och svävar 96 meter ovanför palmön på fastighetens 22:a våning. Från den ena sidan har du utsikt över Dubais ikoniska stadssiluett och från andra den glittrande Persiska viken. Sky Pool har också en egen cocktailbar, kanske den mest optimala platsen för en sundowner medan solen färgar himlen rosaröd.

4. Tillgång till världens största vattenpark
Som gäst på Atlantis The Royal har du tillgång till en av världens största vattenparker, Aquaventure som stoltserar med 105 åkattraktioner. En av dem är Shark Attack Water Slide, en vattenrutschkana som tar dig genom ett genomskinligt glasrör omgivet av hajar. Skulle du våga?

5. 17 restauranger och barer i toppklass
Även den kulinariska nivån lär bli någonting alldeles extra. Bland de 17 restaurangerna och barerna, drivs åtta av kändiskockar. En av dem är Nobu Matsuhisa som öppnar sin första strandrestaurang. Tapasrestaurangen är signerad den spanske kocken José Andrés, som två gånger varit på Time Magazines lista över världens ”100 Most Influential People”. Den moderna brittiska restaurangen förestås av den världsberömde trestjärnige Michelinkocken Heston Blumenthal.

6. Många alternativ för partydjuren
Känner du för att festa loss finns fem nattklubbar att välja mellan, däribland Cloud 22, som ligger vid infinitypoolen på 22:a våningen. Haccasans systerrestaurang Ling Ling är ett annat hett alternativ där du kan dricka, dansa och äta i precis den ordning du vill. Till beachklubben White Beach på Atlantis, The Palm, kommer världens bästa dj:ar från Ibiza att flygas in.

7. Drömfaciliteter för spaälskare
Vill du komma ner i varv finns Awaken – en 5000 kvadratmeter stor holistisk spa- och hälsoavdelning med både inomhus- och utomhuspooler, hammam och fitnesscenter.

8. Rum och sviter med största tänkbara lyx
De 795 extravaganta rummen och sviterna ligger i den 43-våningar höga, västra flygeln. Här ger privata balkonger, fönster från golv till tak, gigantiska terrasser och privata pooler känslan av att du semestrar bland molnen. Rummen har skräddarsydda bekvämligheter exklusivt gjorda för Atlantis, The Royal av Graff och Frette, samt handsydda madrasser från Hypnos. Förvänta dig lyxiga klädkammare och omklädningsrum, walk-in-duschar och fristående badkar i kombination med oöverträffad personlig service.

Atlantis The Royal har öppnat och går att boka via oss på Travel Beyond för specialpriser och VIP-förmåner. 

Därför ska du resa med Travel Beyond

Mervärden för varje skräddarsydd resa

 • Expertisen
  Vi besöker årligen hundratals hotell och resorter för att kunna personligen kunna gå i god för de boenden vi erbjuder våra kunder.
 • Matchmakingen
  Vi vet att de bästa reseupplevelserna är skräddarsydda efter dig och dina intressen, tidigare erfarenheter, önskemål och drömmar.
 • Relationerna och kontaktnäten
  Vi har exklusiva partnerskap med flera av världens absolut bästa hotellkedjor vilket bland annat ger dig specialpriser, fri uppgradering, frukost och VIP-behandling.
 • Servicen & tryggheten
  Om något oförutsett skulle inträffa kan du under resans gång nå din personliga reseplanerare för frågor, support och service och du skyddas alltid av paketreselagen när du bokar både flyg och hotell genom oss.
1 av 6

Vårt urval

Upptäck mer