På snabbvisit i Dubai Lifestyle-blogg

Dubai kanske inte är det första resmålet som kommer på tal när du och din andra hälft eller kompis planerar en weekend. Men flygbolaget Emirates smidiga direktflyg har gjort lyxmetropolen mer tillgänglig än någonsin. Även för en kortare visit. Vår resekonsult Daniel berättar.

Om du vill ha sol, bad och värme i kombination med många exotiska upplevelser på kort tid är en långweekend till Dubai ett bra alternativ. Du flyger ner på onsdag eftermiddag, anländer vid midnatt och har sedan hela torsdagen, fredagen och lördagen på plats innan flyget går hem tidigt på söndag morgon.”

Flygresan tar ungefär sex och en halv timme och tidsskillnaden mellan Dubai och Sverige är bara två timmar. Daniel reste med en vän i slutet av september och tillbringade hela första och halva andra dagen vid poolen. På eftermiddagen dag två var de redo för lite ökenäventyr. En fyrhjulsdriven jeep tog dem över sanddynerna till en uppbyggd beduinby där de tog selfies och njöt av arabisk barbeque med show i solnedgången.

Det är turistiskt absolut, men på ett kul sätt. Det är ju härligt att komma ut i öknen när man väl är i Dubai, att inte bara vara bland skyskraporna. På vägen tillbaka bad vi att bli avsläppta vid Burj Khalifa för att få se fontänshowen. Den visas varje halvtimme fram till midnatt. Efter det strosade vi i Dubai Mall som är världens största shoppingcenter.”

Tredje dagen åkte Daniel och hans kompis ut till Atlantis vattenland, Aquaventure. De tillbringade en halvdag i parken, ett minimum för den som älskar vattenrutschkanor. Den kanske mest kända vattenattraktionen är Leap Of Faith, uppbyggd som en majapyramid där du åker nästan 180 grader rakt ner i en rutschkana som planar ut i ett rör under vattnet i en lagun omgiven av hajar och mantor.

När vi var där så var det ju väldigt varmt, nästan 40 grader så jag pallade inte att stå i kön, men vi testade många andra attraktioner, åt en god lunch och åkte en superhärlig lazy river runt hela parken.”

Efter parken åkte de tillbaka till hotellet, njöt av relax vid poolen och åt en tidig middag som de avrundade tidigt för att orka upp i tid till flyget hem.

Jag älskar att man på sex timmar kan få något så otroligt annorlunda. Kontrasterna mellan kilometerhöga byggnader, häftig arkitektur och sanddyner, dadelpalmer och arabisk kultur i öknen.”

Flygpriserna med Emirates om man vill resa i slutet av nästa sommar ligger på ungefär 7 000 kr per person tur och retur och de exklusiva hotell som Travel Beyond jobbar med, tar runt 5000 kr per natt och uppåt. Daniel rekommenderar starkt att åtminstone lägga till halvpension.

Det är klart, det blir ingen billig resa. Du kan inte jämföra en weekend i Dubai med en i europeisk storstad, men du får garanterat bra väder, oavsett när på året du reser och hotellen är fantastiska. Det är världsklass på allt. Mat, shopping och upplevelser. I Dubai kyler hotellen sina pooler vilket innebär att även om det är superhett, så har du alltid någonstans att svalka av dig.”  

Många resenärer tycker att den bästa tiden att resa till Dubai är i april och september, när det är soligt, men inte alltför varmt. Ökenklimatet gör värmen är torr och det blir betydligt svalare på kvällen när solen går ner. Hotellens trendiga strandklubbar är perfekt startpunkt innan ni ger er ut i natten och bland Dubai-upplevelserna finns allt ifrån golf, snorkling och dykning till sjöflyg över den konstgjorda palmön, lektioner i arabiska och kamelturer i öknen.

Vill du ha hjälp att skräddarsy din resa till Dubai eller bolla andra reserelaterade tankar, hör av dig till oss på Travel Beyond.

  • Daniel Wahlberg Senior Travel Consultant

  • Marianne Wanneby Digital Media Manager

    mw@travelbeyond.se
1 av 6

Vårt urval

Upptäck mer