Världens 10 mest romantiska resmål Lifestyle-blogg

Ingen säger nej till en romantisk resa för två och många av världens hotell utger sig för att vara riktiga kärleksnästen. Vi på Travel Beyond vet vilka av dem som verkligen lever upp till högt ställda förväntningar på romantik och lyx.  Här presenterar vi tio av världens mest romantiska resmål med hotell som passar oavsett om du planerar bröllopsresan, en weekend eller firande av ett jubileum.  Boka genom oss för specialpriser, VIP-behandling och fina förmåner som uppgradering och värdecheckar.

Santorini, Grekland

Santorini är den grekiska ön med de bästa solnedgångarna och de bästa hotellen. Kombinera dessa två och du har receptet på en av de mest romantiska platserna i världen. Dagarna här tillbringas med fördel på vattnet. Segla till närliggande öar med din andra hälft och hoppa mellan de spektakulära vulkanstränderna på Santorini. Eller checka in på ultraromantiska Nobu Santorini där ni kan beundra solnedgången med ett kallt glas vin i handen från jacuzzin på er privata terrass.

Maldiverna

Färgglada tropiska fiskar i ginklara laguner, nylagad frukost levererad av butlern till din privata pool på en flytande bricka, mantor som svävar under dina fötter på terrassen – så ser tillvaron ut under en resa till Maldiverna. Det finns gott om familjevänliga hotell på Maldiverna, men få platser kan mäta sig med de sarongomsvepta paradisöarnas medfödda känsla för romantik och vistelser endast för vuxna. Till par med hög resebudget brukar vi rekommendera Cheval Blanc Randheli, Four Seasons Maldives at Landaa Giraavaru och Gili Lankanfushi Maldives.

Paris, Frankrike

Att Paris är ”romantikens stad” är en klyscha som faktiskt stämmer. Här kan ni promenera längs Seine, gå på utställningar, shoppa dyrgripar från de franska modehusen och kyssas framför Eiffeltornet. Vill ni bo flott så bjuder våra åtta handplockade hotell på femstjärnig lyx i form av blommiga innergådar, takpooler, ljuvliga span, Michelinprisade restauranger och extravaganta sviter med privata terrasser. Bokar du resan genom oss får du en mängd exklusiva förmåner. Hôtel de Crillon i regi av exklusiva Rosewood Hotels har oöverträffat läge vid  Place de la Concorde och sviter där du ser Eiffeltornet direkt från badrummets jacuzzi.

Amalfikusten

Du skulle kunna kasta en pil var som helst på den italienska kartan och ändå hamna på en av världens mest romantiska platser. Men om vi måste välja ett resmål i Italien så blir det Amalfikusten med sina små trevliga och idylliska byar och städer som ligger som ett pärlband längs hela kusten. De pastellfärgade husen klamrar sig fast på sluttningarna, citronlundarna som breder ut sig längs klipporna som försvinner ner i det djupblå havet. För en vy med hög wow-faktor välj Le Sirenuse som varje kväll lyser upp sin restaurang med fyrahundra tända ljus och en utsikt över ett kvällsglittrande Positano.

Seychellerna

Alla pratar om Maldiverna, men inte lika många vet att Seychellerna egentligen förtjänar samma stjärnstatus. Tack vare öarnas avlägsna läge – 1 600 km utanför Afrikas östkust – är de varken billiga att besöka eller på de stora kryssningsfartygens resrutter.  Därav tjusningen. Bara de absolut mest exklusiva hotellen kan verka på Seychellerna. Ett sådant är Four Seasons Resort Seychelles, beläget på en sluttning med utsikt över bukten Petite Anse på Mahés sydvästra kust. De 67 villorna klättrar uppför bergssluttningen och ligger vackert inbäddade i den tropiska grönskan av kokosnöts-, mango-, och kanelträd.

Kenya

Kenya är ”det riktiga” Afrika och det finns få saker som slår upplevelsen att få somna med sin älskade till ljudet av skrattande hyenor, fnysande bufflar och grymtande flodhästar. Närheten till naturen gör att ni kommer närmare varandra. Elewana Loisaba Star Beds är en safarilyx som saknar motstycke med himmelssängar direkt under stjärnhimlen. Under ledning av er privata guide gör ni safariturer i öppna jeepar, till fots eller till häst. Måltider och middagar tillreds av kreativa kockar som ordnar allt från champagnepicknick till middagar i månskenet eller uppdukning vid lägerelden.

New York

Visst är New York en stad full av avgaser och tutande bilar, men här väntar många magiska ögonblick för förälskade par. Inte minst när de första höstlöven faller och lägger sig som ett mjukt täcke i nyanser av brunt och orange. Under den här tiden är något av det mest romantiska ni kan göra att ta en promenad i Central Park. När ni vill vila benen checkar ni in på Crosby Street Hotel som har egen biograf eller nya Aman New York vars sviter kommer med öppna eldstäder.

Ibiza

Det finns mycket mer att uppleva på Ibiza än vad man kan tro vid första anblicken. Bortom partystråken finns en värld av sömniga byar, vilda pinjeskogar, ekologiska odlingar, och charmiga lantgårdar. Tajma gärna ditt besök till våren då ytterligare en överraskning väntar: mandelträd i full blom som täcker stora delar av inlandet med hela dalar som exploderar i vita och rosa blommor. Hippie-chica Six Senses Ibiza har toppläge vid en vacker vik på Ibizas nordligaste spets. Här kan ni njuta av ett spa värdigt gudarna och magnifika vyer när solen doppar sig god natt i Medelhavet. 

Venedig

Vi insåg snabbt att ingen lista på världens mest romantiska resmål är komplett utan Venedig som har en förmåga att förföra varenda besökare. Om möjligt, undvik den turisttäta sommaren. Res hit på vintern i stället då tystnaden sänker sig över staden och ni får många av de populära sevärdheterna för er själva. För att skruva upp romantiken, gå ombord på Venice-Simplon Orient Express, A Belmond Train – världens mest legendariska och mytomspunna tåg som tar er tillbaka i tiden. Inget kan heller toppa en vistelse på Aman Venedig. De förgyllda balsalarna, ljuskronorna från Murano och takmålningarna var uppenbarligen bra nog för George och Amal Clooneys bröllopsnatt.

Island

Det är omöjligt att inte falla handlöst för Islands imponerande sagolandskap. Landet levererar en mix av romantik och äventyr i lika mått, och på vintern – när korta dagar övergår i mörka kvällar,  finns det stor chans att se norrskenet dansa över himlen. Deplar Farm är Europas kanske mest avlägsna lyxretreat, beläget i norra Islands storslagna vildmark. Vi älskar hotellet för de äventyrliga aktiviteterna som heli-skiing, havskajakpaddling och turer med hundspann, men också för möjligheten till yoga, guidade meditationer och bad under stjärnorna i den geotermiska poolen.

Kontakta oss för en skräddarsydd offert!

1 av 7

Vårt urval