Exotiska sommarresor Lifestyle-blogg

I en tid då allt större del av den totala resebudgeten äts upp av ökade kostnader för flyget har du som resenär mycket att vinna på att resa till mer exotiska resmål under sommaren. Här tipsar vi om tio resmål som är varma, solsäkra och ofta betydligt billigare att resa till under sommarhalvåret.

Bali, Indonesien

På den indonesiska paradisön Bali finns plats för alla: yogautövare, surfare, backpackers och resenärer som bara vill njuta av himmelska stränder, frodig regnskog och överjordiskt vackra solnedgångar. Maj till november är Balis högsäsong och bästa tiden att resa hit. The Legian är ett fantastiskt alternativ om du vill  bo förstklassigt på stranden. Annars är COMO Shambala Estate urläckert. Här bor du omgiven av Ubuds täta regnskog.

Barbados

Barbados har turen att få nästan hela året fyllt av sol och varma temperaturer. Flest regndagar har ön under sommaren, men det regnar sällan en hel dag. Djuphavsfiske i världsklass, dykning och snorkling, ziplines, ridning i berg och längs stranden är bara några av alla aktiviteter du kan ägna dig åt. Våra noggrant utvalda hotell ligger med bästa läge längs paradisstränderna på den exklusiva västkusten. Två smekmånadsfavoriter är Sandy Lane och Cobblers Cove.

Kenya & Tanzania

Under juni till oktober pågår en av världens mest spektakulära naturupplevelser – den stora migrationen i Östafrika då en miljon gräsätare förflyttar sig mellan Masai Mara i Kenya och Serengeti i Tanzania. I deras fotspår kommer förstås de stora rovdjuren. Under den här perioden är chansen att se många djur hög eftersom trädens lövverk är glesa och djuren trängs kring de få vattenhål som finns. Det regnar sällan. Vi på Travel Beyond är experter på Afrika och hjälper dig att arrangera din livs resa. En av våra favoriter i Kenya är Angama Mara som hänger precis över kanten på Great Rift Valley med ändlös vy över Masai Mara. För dig som vill uppleva både Kenya och Tanzania under en och samma resa finns fantastiska privatjet-arrangemanget SkySafari East Africa.

Koh Samui, Thailand

Om du vill ha mer kvar i semesterplånboken ska du resa till Thailand när andra inte gör det. På sommaren är priserna på både flygbiljetter och boende mycket lägre. Thailands östkust är bäst för sol och bad på sommaren och Koh Samui ses som ett förhållandevis säkert kort. De kraftfulla regnen är oftast över snabbt och naturen känns som nytvättad när solen bryter fram och vattendroppar glittrar i det grönskande landskapet. För en semester som du kommer längta tillbaka till länge, checka in på Four Seasons Resort Koh Samui där alla villor kommer med egen infinitypool. Är du på jakt efter en hälsoresa med fokus på kropp och själ, titta närmare på den holistiska hälsoresorten Kamalaya Koh Samui.

Maldiverna

Kan du leva med en intensiv regnskur om dagen innan solen tittar fram igen och lite starkare vindar från tid till annan? Då har du mycket att vinna på att resa till Maldiverna under sommarmånaderna. Priserna på flyg och boende är ofta upp till 50% lägre under denna period jämfört med högsäsongen.

Temperaturen på Maldiverna är i stort sett oförändrad oavsett årstid och ligger stabilt runt 30-strecket. Under den svenska sommaren är djurlivet under vattnet som mest aktivt på Maldiverna. Det är då du har störst chans att möta giganter som valhaj och mantor i den kristallklara, badkarsvarma oceanen. Så bättre tid för dykning och snorkling går inte att hitta. Sommarmånaderna är även en utmärk tid om du vill surfa på Maldiverna. Travel Beyond är ledande inom lyxresor till Maldiverna. Några av våra nöjdaste kunder reser ofta tillbaka till COMO Maalifushi och Anantara Kihavah Villas. Söker du en semester inriktad på wellness är öretreatet Joali Being det bästa i världen. 

Seychellerna

Seychellerna är berömt för att vara solsäkert året runt med temperaturer som ofta ligger runt 28-29 grader. Naturen är så vacker här att alla andra resmål bleknar i jämförelse. Tänk dig kilometerlånga, snövita, öde stränder, enorma kokospalmer och skummande vågor i ett turkost hav så klart att det borde gå att se ner till jordens medelpunkt. Addera sedan mjukt formade klippformationer i granit, vilda jättesköldpaddor, färgsprakande korallrev och unika tropiska fåglar. Allt inringat av grönbeklädda berg. Att plocka ut två av våra spektakulära boendealternativ på Seychellerna är nästintill omöjligt, men ingen kan motstå ursnygga Six Senses Zil Pasyon eller det unika boutiquehotellet The Mango House.

St Barths

Jetsetön St Barths förenar det bästa av två världar – det hippa och lyxiga och det avslappnat karibiska. Känslan är exklusiv, men samtidigt helt opretentiös – lite som Västindiens svar på St Tropez. Juli till augusti ligger medeltemperaturen runt 28 grader och vattnet är ungefär en grad varmare. Perfekt när du vill snorkla med havssköldpaddor, spana på världskändisar, äta franskt under skuggan av en palm eller festa under tropiska nätter. Två legendariska boendealternativ är Rosewood Le Guanahani och Eden Rock.

Söderhavet

Bäst period att resa till Stillahavsöarna Fiji, Bora Bora och Cook Islands är under maj till oktober. Då infaller torrperioden då du kan njuta fullt ut av soldränkta, palmkantade stränder och vatten så turkost att det känns overkligt. Bor dra-mig-baklänges-bra gör du till exempel i en av The Brandos 35 fantastiska villor på Tetiaroa Island i Tahiti eller på Kokomo Private Island strax söder om Fijis huvudö.

Zambia

I Zambia serveras safariälskaren en lejonkantad och elefantfylld upplevelse längs den krokodilkryddade Zambezifloden vare sig färden går med kanot, jeep eller till fots.  Zambia bjuder också på Afrikas kungligaste upplevelse – Viktoriafallen. Perioden maj till september är bästa tiden att resa till Zambia. Temperaturen ligger mellan 20 och 28 grader och regnet är i princip obefintligt. Vi har fina minnen från Chiawa Camp och Royal Chundu – två paradis på jorden, båda belägna vid olika delar av Zambezifloden. 

1 av 4

Vårt urval