SkySafari East Africa Private Jet

SkySafari East Africa är safariäventyret för dig som vill uppleva det bästa av det bästa i Kenya och Tanzania och minimera tiden du tillbringar på resande fot mellan safarilodger, camper och reservat. Du reser nämligen bekvämt och effektivt med SkySafaris eget Cessna-plan som har plats för nio personer.

Övernattningarna sker på Elewanas exklusiva, speciellt utvalda läger och lodger, några av de allra bästa i hela Östafrika. Därifrån genomförs safariturerna med privat guide i öppna jeepar, till fots eller till häst. Måltider och middagar tillreds av kreativa kockar som champagnepicknick, middagar i månskenet eller uppdukning vid lägerelden.

Under SkySafaris 13-dagarsäventyr i östra Afrika får du uppleva två afrikanska jättar: Tanzania och Kenya, under en och samma sömlösa, episka resa.  Ingenstans i världen bjuder naturen på ett mer spektakulärt skådespel än just i dessa två länder. "East Africa" tar dig direkt till de vilda djuren på den kenyanska savannen och du reser sedan vidare till höglandet i norra Tanzania, hem till Afrikas högsta berg, världens största intakta kaldera, stora gyllene slätter och enorma himlar.

Fakta destination

 • Passagerare

  9

 • Lämpar sig för

1 av 5

Färdplan

 1. Dag 1: Nairobi

  Välkommen till Nairobi, den enda staden i världen som gränsar till en nationalpark, där både lejon och giraffer strövar fritt. Metropolen kan verka överväldigande vid första anblick, men Elewanas representanter kommer att göra ankomsten smärtfri och innan du vet ordet av är du framme vid det exklusiva boutique-hotellet Hemingways, där du bor i en lyxig svit med privata terrasser och njuter av full butlerservice och mat i världsklass. Kom in i semesterkänslan och utbringa en skål för början på denna storslagna resa.

 2. Dag 2: Amboseli National Park

  Efter frukost flyger du direkt till Ambroseli nationalpark, vid Kilimanjaros fot. På grässavannen lever stora elefanthjordar som kan bestå av fler än 1500 individer. Här är både viltlivet och fågellivet myllrande tack vare alla de träsk som förser djuren med vatten året runt. Exklusiva Tortilis Camp ligger i en sluttning med makalös vy över Kilimanjaro som ett snökysst torn vid horisonten. Från baren och loungen har ni full utsikt över ett vattenhål som ofta besöks av elefanter – en fantastisk möjlighet att uppleva elefanter på nära håll i dess naturliga miljö.

 3. Dag 3: Ambroseli National Park

  Var beredd på att väckarklockan ringer oförskämt tidigt, men det kommer att vara värt att gå upp klockan fem för att komma ut på en game drive när slätterna vimlar av aktiva djur, de stora kattdjuren återvänder från nattens jakt och gryningsljuset färgar savannen rosa. Efter en vild start får du njuta av en överdådig frukost i bushen och har sedan tid att koppla av på campen. Ta ett dopp, en massage eller läs en bok i solen. Efter lunch får du träffa de lokala guiderna som kan konsten att spåra vilt och följa med på en vandringssafari. När dagen går mot sitt slut avrundar du med en sun downer och en privat middag under stjärnorna.

 4. Dag 4: Amboseli National Park & Loisaba Conservancy, Laikipia

  Efter en sista game drive, en sista chans att se Ambroselis stora katter, stora flockar och stora dramatik, flyger du vidare till Loisaba Conservancy , som har den näst största tätheten av djur i hela Kenya. Det är också en av få platser i Afrika där de vilda djuren ökar i antal. Här har du chansen att se en myriad av djur– från The Big Five till den utrotningshotade Grevy-zebran. Eko-campen Loisaba Tented Camp ligger högst upp i en sluttning med obegränsad utsikt över böljande floddalar, frodiga skogar och öppna slätter invid Mount Kenya. Ditt tält har fönster från golv till tak och utsikten över natthimlen lär du minnas resten av livet.

 5. Dag 5: Loisaba Conservancy, Laikipia

  Idag får du själv välja hur du vill inleda dagen. Med en game drive, en vandring eller löptur i bushen med din egen guide? Du kanske hellre tar en ridtur på häst eller kamel? Oavsett vilken aktivitet du väljer väntar en efterföljande frukost och en chans att skämma bort dig själv i spa:et. Efter lunch gör du en game drive och chansen är stor att du möter både elefanter, oryx- och kudu-antiloper. På kvällen rekommenderar vi att du sover under bar himmel. På systercampen kan du nämligen avsluta dagen med att rulla ut din rustika himmelssäng på verandan, luta dig tillbaka och beundra den stjärnklara afrikanska himlen.

 6. Dag 6: Loisaba Conservancy, Laikipia & Masai Mara National Reserve

  Bli inte förvånad om du ser alla Big Five redan på vägen från landningsbanan i Masai Mara till 1920-talsinspirerade Sand River Masai Mara Camp. Skulle du inte göra det, får du säkerligen din beskärda del efter lunch. Håll utkik efter lejon, leoparder, geparder, hyenor, giraffer, elefanter och en sisådär 500 fågelarter. När du kommer tillbaka till campen får du njuta av ett boende som utnämnts av det prestigefyllda magasinet Condé Nast till det sjunde bästa i hela Afrika och ett av de 50:e bästa i världen.

 7. Dag 7: Masai Mara National Reserve

  Efter frukost i gryningen ger du dig av för en heldags game drive med picknick i bagaget. Idag är fokus att uppleva ett av naturens största spektakel – den stora migrationen där fler än två miljoner gräsätare korsar Marafloden för att nå färskt bete på andra sidan. I deras fotspår kommer alla de stora rovdjuren och i floden ligger hungriga krokodiler och väntar. Det kan förstås hända att upplever mest drama från din egen veranda – Sand River Masai Mara ligger nämligen med hänförande utsikt mot floden. Efter en farväl-middag under stjärnorna somnar du till ljudet av skrattande hyenor, fnysande bufflar och grymtande flodhästar.

 8. Dag 8: Masai Mara National Reserve & Serengeti National Park

  Vi hjälper dig genom tullen så att du landar i Tanzania och Serengeti i lagom tid för lunch. Här checkar du in på säsongens bästa lodge Elewana Serengeti Pioneer Camp som ligger i södra delen av parken, känd för sina stora flockar av gnuer, förhistoriska målningar och Lake Magadis stora samling flamingos. Det kan också hända att Elewana Serengeti Migration Camp, längre norrut är ett bättre val. Denna lugna del av parken har färre besökare och mer drama – inte minst när migrationen passerar – campen är perfekt placerad vid Grumeti River. Oavsett vilket, kommer eftermiddagens gamedrive bli episk.

 9. Dag 9: Serengeti National Park

  Förvänta dig en actionpackad dag med gamedrives, men egentligen behöver knappt förflytta dig en meter för att få se en dramatisk flodkorsning. I närheten av campen finns även tillhåll för flodhästar och du kan höra deras grymtanden. För att maximera tiden för upplevelser med vilda djur dukar vi upp en utsökt lunch i farten medan middagen serveras med levande ljus under stjärnorna.

 10. Dag 10: Serengeti National Park

  En hel dag fylld av gamedrives med lunch i bushen så du inte slösar bort en enda minut. Efter en fantastisk dag avnjuter du en sundowner medan ljuset mjuknar, jorden svalnar och horisonten glöder. Middagen serveras på campen till ljudet av grymtande flodhästar, skrattande hyenor och rytande lejon.

 11. Dag 11: Serengeti National Park & Lake Manyara

  Bilturen till flygbanan ger dig en sista chans att ta in det sista av Serengeti, vyerna, dofterna och ljuden. Flygresan till Lake Manyara, är enligt Ernest Hemingway, den mest underbara i hela Afrika. Parken innehåller stor variationsrikedom – från blue monkeys in skogarna till trädklättrande lejon, geparder som stalkar antiloper på grässlätterna till flodhästar som rumlar runt i leran. Mest fantastiskt av allt kanske ändå är alla de hundratals flockar av flamingos. Efter en picknick vid vattenkanten fortsätter du till höglandet och The Manor – förmodligen den mest avundsvärda adressen här, nära kanten till Ngorongorokratern. Ta en drink medan din butler packar upp, unna dig sedan en spabehandling innan middagen. Maten här är alltid utsökt.

 12. Dag 12: Ngorongoro

  Det är värt att äta frukost i ottan när du är på väg att ge dig rakt in i världens åttonde underverk. Ngorongorokratern är en 20 kilometer bred och 600 meter djup vulkanisk amfiteater fylld av acaciaträd, flodstränder, glittrande sjöar och omkring 30 000 vilda djur. Du tillbringar hela dagen i kratern medan expertguiderna introducerar dig för lejon, bufflar, elefanter, hyenor, jakaler, svarta noshörningar och många fler. The Manor har tillåtelse att servera bushlunch i en privat del av kratern, långt från andra besökare. På så sätt kan du njuta av picknick med stil, utan att missa en actionpackad minut. På kvällen väntar sundowners och middag medan du och ditt resesällskap utbyter erfarenheter om allt ni sett och upplevt under denna en-gång-i-livet-dag.

 13. Dag 13: Ngorongoro & Arusha

  Avnjut din sista flådiga Manor-frukost innan du går ombord på Cessnaplanet för din sista SkySafari-flight. Titta ut genom fönstret så kanske du ser Kilimaniaro skymta genom molnen. Du behöver inte vänta många minuter på flygplatsen – vi skjutsar dig till Arusha Coffee Lodge där du har tillgång till ett dagrum innan vi kör dig till flyget hem.

Upplev SkySafari East Africa