Lyxmiddag i Stratosfären Lifestyle-blogg

Rymden lockar och racet om att vara först med en fungerande turistservice pågår för fullt. Nu kommer ett alternativ som varken innebär raketer eller flygplan – utan en stilla ballongfärd till stratosfären.

Med start 2025 ger det franska rymdturismbolaget Zephalto privatresenärer med hög resebudget chansen att resa till stratosfären i en rymdballong. Tekniken med luftballong på extrema höjder är välbeprövad och till skillnad från en rymdresa med raket, genererar den minimala koldioxidutsläpp. Den kräver inte heller någon förberedande rymdträning eller hälsokontroll eftersom passagerarna inte hamnar i viktlöst tillstånd.

Lyxmiddag med utsikt i världsklass
Ballongen med den superdesignade, trycksäkra kapseln Celeste stiger från jordytan till 25 kilometers höjd och svävar där i cirka tre timmar medan gästerna njuter av fransk gästfrihet och flerrättersmiddag med exklusiva viner signerad Chef Rasmus Munk från 2-stjärninga Alchemist i Köpenhamn. 

Celestes silverblanka exteriör, såväl som lyxiga interiör, är skapad av Parisbaserade designern och arkitekten Joseph Dirand. Han jobbar vanligtvis med exklusiva hotell, restauranger, flotta modehus och privata residens och har applicerat samma flärdfulla stil i kapseln med plats för sex resenärer och två piloter.

"The Overview effect"
Kapseln befinner sig mer än dubbelt så högt som kommersiella flygningar. Här, på 80 000 fot, har gästerna 98 procent av atmosfären under sig, den mörka stjärnhimlen ovanför och genom panoramafönstren kan de beundra jordens krökning och den blå glorian från första parkett. Det är en syn som har rört många astronauter till tårar.

Travel Beyond är först i Sverige att teckna avtal med Zephalto. 

Kontakta oss för mer information och en skräddarsydd offert!

1 av 6

Upptäck mer