Sju skäl att lyxkryssa på semestern Lifestyle-blogg

Amerikaner, kanadensare och britter har sedan länge insett tjusningen med att åka på kryssning. I Sverige och Skandinavien är vi förhållandevis sena på bollen, men sedan något år tillbaka växer efterfrågan på olika typer av premiumkryssningar explosionsartat. Både när det gäller äventyrliga expeditionskryssningar i avlägsna hörn av världen, flodkryssningar på floder som Donau, Amazonfloden och Mekongfloden och jättefartyg som flyter omkring bland de mest populära öarna i Medelhavet och Karibien. Vi på Travel Beyond har ännu inte mött någon kund som inte blivit kryssningsfrälst under sin resa. Majoriteten av alla som provar, bokar en ny kryssning igen. Här listar vi sju skäl till att så många av våra kunder väljer just lyxkryssning på semestern.

1. Bekvämligheten – världen kommer till dig
Du går ombord, checkar in, packar upp och behöver sedan varken packa om eller förflytta dig fysiskt för att se nya platser. Från ikoniska destinationer till gömda smultronställen. Världen kommer till dig så att säga. Du befinner dig på ett flytande boutique-hotell med allt du kan önska dig och varje morgon när du öppnar balkongdörren tittar du ut över en ny stad eller ö. Du väljer helt själv hur du vill lägga upp dagen, om du vill gå på upptäcktsfärd i land, gymma ombord eller bara ligga raklång i en solsäng på vid poolen på däck och läsa en bra bok.

2. Prisvärdheten – mycket semester för pengarna
Att boka en lyxkryssning kan kännas dyrt vid första anblicken, men låt oss uttrycka det såhär: Tänk dig kostnaden för flygresor mellan resmålen du vill upptäcka, all mat och dryck du vill avnjuta, eventuell hyrbil, utflykter och lägg på ett femstjärnigt boende så inser du snabbt att kostnaden per natt är minst den dubbla i jämförelse med att åka på en lyxkryssning. Rent logistiskt sett är det dessutom i närmaste omöjligt att uppleva lika mycket på samma tid.

3. Den förstklassiga servicen
På flera av kryssningarna vi på Travel Beyond förmedlar är antalet anställda nästan lika många som antalet gäster. Det ger en fingervisning om servicen. På vissa fartyg har personalen pluggat in namn, titlar, tidigare preferenser, till och med eventuella allergier för att kunna ge förstklassig omtanke och service. Vill du bli sedd och riktigt omhändertagen är kryssning som restyp, helt oslagbart! Allt handlar om att ge gästen en helt magisk upplevelse.

4. Möjligheten att provsmaka världen
En kryssning är ett utmärkt sätt att provsmaka olika delar av världen. Några av dina favoritdestinationer kanske du i dagsläget inte ens vet existerar. Vissa öar eller resmål kommer du garanterat vilja återvända till. Andra kanske inte lever upp till dina förväntningar och då är du glad att du inte tillbringade en hel semester där. Några timmar räckte. Du har provsmakat. Perfekt!

5. Flexibiliteten och säkerheten
Fartygen följer orkan- och väderprognoserna noga. Skulle kaptenen till exempel upptäcka att  Barbados kommer att drabbas av ett rejält oväder den dagen ni ska docka där, justerar hen rutten och tar St. Lucia först eller en dag till havs istället. Omdirigering av rutten sker självklart även vid eventuella politiska oroligheter. Gästernas säkerhet går alltid först.

6. Utsikterna, stjärnhimlarna, solnedgångarna
Ingen annanstans än just till havs är nätterna så stjärnklara och solnedgångarna så färgsprakande. Bli inte förvånad om du blir religiös på kuppen! Det är också något väldigt speciellt med att se världens storstäder från havssidan. Du måste ju komma långt ut för att kunna njuta av hela skyline-perspektivet av exempelvis Kapstaden, New York, Hongkong eller Rio. Det här är stadssiluetter du minns resten av livet.

7. Den digitala detoxen
De flesta kryssningsresenärerna låser in mobiltelefonerna i sin safetybox och låter dem ligga där under hela kryssningen. Ute till havs är uppkopplingen ofta svajig och svindyr. Istället finns alla möjligheter till avkoppling och total digital detox, att vara närvarande i stunden och fokusera helt på nuet. Inget kan stjäla fokus från dina intryck, resesällskapet eller de nya vännerna du träffar. Det är helt ovärderligt!     

Kontakta våra kryssningsspecialister Camilla och Daniel så guidar de dig till din drömkryssning!   

Bra att veta innan du bokar – läs varför du ska ta hjälp av en kryssningsexpert

  • Camilla Zacharias Senior Travel Consultant

  • Daniel Wahlberg Senior Travel Consultant

  • Marianne Wanneby Digital Media Manager

    mw@travelbeyond.se
1 av 4

Upptäck mer