Porto Zante Villas & Spa Lifestyle-blogg

Föreställ dig semestern du får i en ultraluxuös villa med 24-timmars personlig service i världsklass och alla hotellbekvämligheter du kan tänkas önska. Addera sedan det spektakulära läget på en privat sandstrand vid en avskild bukt på Zakynthos, så förstår du att Porto Zante Villas & Spa är något alldeles särskilt.

En gömd juvel nära spännande sevärdheter

Hit reser kungligheter, presidenter och popstjärnor för att njuta av en paparazzifri semester deluxe och prislappen är förstås därför därefter. Från 28 000 kronor per natt. Så fort du passerar grindarna intill detta utsökta gömställe känns resten av världen långt borta. Ändå ligger närmaste by bara en kilometer därifrån och Zakynthos stad sju kilometer bort. Cyklar finns att låna om du vill utforska närområdet. Annars rekommenderar vi att låta en av Porto Zantes karismatiska chaufförer kör dig till huvudstaden för lite sightseeing. Inled gärna med ett minnesvärt stopp på en bergstopp för utsikt över havet och 1500-talsslottet.

Ett annat utflyktsmål över dagen är Olympia, som du når en av boutiquehotellets privata motorbåtar följt av en tur med med limousin. Missa heller inte att boka en dag ombord på Porto Zantes egen yacht. Vart ni kryssar är helt upp till dig. Snorkla, fiska eller spana efter havssköldpaddor och gömda grottor mellan doppen i det kristallklara havet. Världskända Navagio beach ligger bara minuter bort.

Exklusiva villor med uppvärmd pool

Alla nio villor är inramade av rosa bougainvillea och byggda åtta till tio meter över vattenytan, för att säkerställa total avskildhet tillsammans med oavbrutna vyer över det turkosa vattnet. Du behöver bara ta ett par barfotasteg från din privata, uppvärmda pool för att komma ner till sandstranden. Villorna har upp till fyra sovrum och vissa har en privat del av stranden. Där hittar du även Porto Zantes spa som lockar med över 20 behandlingar från världens alla hörn.

Kulinarisk perfektion

När magen kurrar kan du njuta av grekiska rätter, medelhavsmat eller asiatiskt inklusive sushi, hummer, färska ostron och grillat kött i japansk stil. Antingen i någon av restaurangerna eller i din villa. Alla rätter är ljuvliga och teamet avviker gärna från menyn för att tillgodose speciella preferenser.

Barn välkomnas med öppna armar


Reser du med barn? Porto Zante Villas & Spa är rena rama drömmen för barnfamiljer. Personalen kommer memorera dina barns namn och göra sitt yttersta för att vistelsen ska bli lika rolig för dem som den blir avkopplande för dig. Spjälsängar, barnvagnar och barnstolar finns redan på plats. Nere på stranden står hinkar, spadar, flytleksaker, trampbåtar, paddelbrädor och kanoter i barnstorlek i beredskap för den energiska. Barnklubben erbjuder allt från skattjakt och zumbaklasser till dansfester. Den är öppen från morgon till kväll och behöver du hjälp med privat barnpassning eller simlektioner så går det givetvis att ordna. I priset ingår flera fria aktiviteter för barn, som till exempel ponnyridning, en utflykt till den närliggande vattenparken och en guidad tur runt ön.

De allra flesta gästerna tillbringar hela veckan i sin villa, från incheckning till avresa. Varför flytta på sig när både spabehandlingar, champagne och rumsservice bara är ett samtal bort?

1 av 12

Vårt urval

Upptäck mer