Guide till Maldivernas bästa husrev Lifestyle-blogg

Maldivernas kristallklara, badvänliga vatten är rena drömmen för alla som älskar att snorkla och dyka. Enorma fiskstim kan ses simma sida vid sida med rockor, sköldpaddor, hajar, delfiner och världens största fisk – den magnifika valhajen. Bäst av allt, några av den maldiviska skärgårdens bästa ställen för snorkling finns precis utanför stranden på vissa av resorterna. Här är vår guide till Maldivernas bästa husrev.

Om du tycker att Maldivernas paradisstränder och lyxiga bungalower på pålar i vattnet känns lockande så vänta bara tills du får en glimt av undervattensvärlden. Oräkneliga kilometer av korallrev med marina varelser i alla dess former. Orangevitrandiga clownfiskar som gömmer sig bland anemonernas vajande, lila tentakler. Havssköldpaddor som tycks flyga genom det kristallklara havet över koraller som ser ut som psykedeliska jättekantareller. Mantor och valhajar som glider genom vattnet som mörka skuggor. 

De tropiska vattnen runt Maldiverna är idealiska för snorkling och dykning. Temperaturen ligger på 27°C och på de flesta platserna är vattnet lugnt året om. Flera av resorterna vi på Travel Beyond rekommenderar, har egna husrev, tillgängliga direkt från stranden. Det är bara att ta på mask, snorkel och simfötter och ge sig ut. Ibland behöver du inte ens utrustning – du kan stå i ankeldjupt, akvariumklart vatten och se fiskarna leka under ytan.

Här listar vi fem lyxresorter som förutom förstklassigt boende stoltserar med ett alldeles eget husrev.

Vakkaru ligger på en droppformad korallö med kritvit sand, flera unika blå hål och ett husrev med spektakulär marin artrikedom. Fiskar i alla tänkbara färger, sköldpaddor, delfiner, magnifika bläckfiskar och black tip reef sharks. Mellan maj och november får de sällskap av mantor och valhajar som lockas av Baa-atollens blommande plankton.

Ön som resorten Anantara Kihavah ligger på, är omgiven av ett magnifikt korallrev som anses vara det bästa husrevet på Maldiverna. Du når det direkt från stranden eller från stegen vid din vattenvilla. Undervattenslivet här inkluderar stora fiskstim, havssköldpaddor, nyfikna revhajar och graciösa mantor.

OZEN Reserve Bolifushi är ett paradis med två fantastiska husrev, perfekta för dykning och snorkling i gryning och skymning. Nära reven finns också flera skeppsvrak totalt överväxta av koraller. Upptäck fjärilsfiskar som knaprar på koraller, simma med mantor och sköldpaddor. Här kan du till och med stöta på en majestätisk valhaj.

Six Senses Laamu ligger mitt i ett blomstrande ekosystem där många havssköldpaddor, lekfulla spinnerdelfiner och färgglada fiskarter trivs. Resorten är en av få på Maldiverna som inte tar bort sina sjögräsängar av estetiska skäl. Undervattensfälten är en viktig miljö för både fiskar och hajar. Havsgräset är dessutom den viktigaste födokällan för sköldpaddor. Som gäst har du möjlighet att följa med marinbiologerna på fria snorklingsturer mellan husrevet och havsgräsbäddarna flera gånger i veckan.

Till höger om Conrad Maldives Rangali Island finns ett gigantiskt husrev. Du når det enklast genom att simma genom den smala kanalen utanför strandvillorna nummer 217 till 239. Clownfisk, papegojfisk, gigantiska tonfiskar, magnifika bläckfiskar, sjögurkor, revhajar och mantor är bara några av korallrevets bofasta invånare.

1 av 5

Vårt urval

Upptäck mer