Fem skäl att resa till Seychellerna Lifestyle-blogg

Seychellernas överjordiska skönhet har länge lockat nyfikna resenärer. Tack vare öarnas avlägsna läge – 1 600 km utanför Afrikas östkust – är många av dem fortfarande obebyggda och fantastiska påminnelser om hur naturen såg ut för en miljon år sedan. Lite som miniatyrversioner av Galápagos eller Madagaskar. Här listar vi fem skäl att resa till Seychellerna.

Den spektakulära naturen

Klängväxterna omfamnar trädkronorna, slingrar sig runt stammarna och slår knut på sig själva. Som om de vore en ostoppbar kraft. På de öde, snövita stränderna ligger mjukt formade gråskimrande granitblock, som fredliga dinosaurier i en fossil form. Det turkosa vattnet är så klart att det borde gå att se ner till jordens medelpunkt. Mellan träden flyger fåglar som inte skådas någon annanstans och bland lokalbefolkningen finns gigantiska landsköldpaddor. Det är inte konstigt att de första kolonialisterna trodde att Seychellerna var Edens Lustgård. Naturen här är helt enkelt av en annan värld.

Världens vackraste stränder

Seychellerna består av 115 öar vilket innebär att det finns en hel del stränder att beta av. Många av dem dyker ofta upp på ansedda rankningslistor när världens vackraste stränder ska utses. Som Anse Source d’Argent på La Digue. Ingen annanstans är klippformationerna lika sensuellt och spektakulärt skulpterade av elementen som här. Petite Anse, på Mahé, är en annan favoritstrand som ligger intill en havsvik, inramad av grönska som klättrar uppför de frodiga bergskullarna. Stranden har sand så finkornig och pudervit att den knarrar som mjöl under dina bara fötter.

Undervattensvärlden

Seychellerna är lika vackert under havsytan och oavsett om du föredrar att dyka eller snorkla, finns det mycket att upptäcka. Exotiska fiskar, färgglada koraller, graciösa gröna havssköldpaddor, valhaj och mantor. Temperaturen i vattnet ligger mellan 26 och 30 grader och många fantastiska korallrev ligger bara några meter från själva strandkanten. Bästa dykningen hittar du vid öarna Mahé, La Digue och Praslin.

Allt du kan se och göra

Vita stränder och gråsvarta klippor är sinnebilden av Seychellerna. Men här finns också möjlighet att hajka i berg och djungler, spela golf, rida på stranden, djuphavsfiska eller att prova på den lokala rommen. På ön Praslin kan du vandra i natur som är 180 miljoner år gammal och bland de sista resterna av livet från urkontinenten Gondwana. Den uråldriga palmskogen och nationalparken Vallée de Mai är hem för världens enda svarta papegojor och palmer som bär på världens största, tyngsta och rumpformade kokosnötter, Coco de Mer. För en dos shopping och historia, besök huvudstaden Victorias nationalhistoriska museum och myllrande marknad.

Våra exklusiva hotell

Bland Travel Beyonds handplockade hotell hittar du några av världens mest uppmärksammade strandresorter med vyer värda resan bara dem. Som till exempel Four Seasons två ultraexklusiva boendealternativ på Mahé och Desroches Island. Eller Six Senses Zil Pasyon i perfekt balans mellan avskild lyx, natur och hav. North Island är en annan favorit för dig som söker ett boende i avslappnad Robinson Crusoe-stil med en service i absolut världsklass. Här bor du i en av de elva, natursköna villorna på en ö som har samma storlek som Monaco, men ändå rymmer mängder av spännande äventyr. Denis Private Island är ett annat alternativ för dig som vill njuta av känslan av att vara ett med naturen.  I slutet av året öppnar en efterlängtad nyhet i öriket – Waldorf Astoria Seychelles Platte Island med 50 villor med upp till fem sovrum, privat pool och personlig concierge. 

Genom oss får du exklusiva förmåner som VIP-behandling, specialpriser och fri uppgradering till en högre boendekategori när du reser. Kontakta oss för en skräddarsydd offert!

Waldorf Astoria Seychelles Platte Island är en förstklassig nyhet på Seychellerna.

1 av 8

Vårt urval

Upptäck mer