2023 års största lyxresetrender Lifestyle-blogg

2022 var året då världen låg för våra fötter igen. Efter nästan två år på hemmaplan var det uppdämda resebehovet enormt. Vi återvände både till gamla favoriter och planerade stora upplevelser på nya destinationer. 2023 fortsätter resesuget att vara stort. Här är sju spännande resetrender som vi på Travel Beyond har identifierat för 2023.

Transformativa retreater

År 2022 omsatte wellnessturismen nästan 1 biljon dollar globalt, vilket var en femtedel av världens resemarknad. Om vi under förra året reste för att det är roligt, härligt, spännande och avkopplande, kommer vi detta år att resa för att nå vår fulla potential som människor – fysiskt och psykiskt. För att tillgodose våra behov finns en uppsjö av transformativa retreater att välja mellan. Euphoria i Grekland, SHA Wellness Clinic i Alicante, Marbella Club i Marbella, Deplar Farm på Island, Kamalaya på Koh Samui och Joali Being på Maldiverna är alla exempel på wellnessoaser som erbjuder transformativa program med mål som sömnförbättring, djup avlappning, anti-stress, anti-ageing och detox.

Set-jetting: Bo som i din favoritserie

Vi tillbringade största delen av 2020 och 2021 framför teven så det är föga förvånande att vår kärlek till serier kommer att påverka våra kommande resplaner.  Googlesökningarna på inspelningsplatserna från serier som ”The White Lotus” (Hawaii, Taormina), ”Inventing Anna” (New York, Marrakesh), ”Emily i Paris” och ”Bridgerton” (Bath, Storbritannien) har ökat lavinartat. 2023 förutspås filmer och serier bli mer inflytelserika än sociala medier när det gäller de resor vi bokar.

Hybridresor

Den inverkan Covid19 har haft på vårt sätt att förhålla oss till vårt arbete är enorm. Tidigare var det vanligt att lägga till några extra dagars semester i slutet av sin affärsresa. 2023 spås trenden bli tvärtom. Det vill säga, ett avsiktligt semester-först-tänk med distansarbete i och omkring det. Allt fler kommer att utnyttja förmågan att kunna arbeta mer flexibelt, var som helst i världen, under en längre tidsperiod. Det i sin tur, ställer förstås höga krav på hotellens wifi och flexibla tidszoner.     

En ny typ av all inclusive

Termen "all-inclusive" har länge haft lite av en dålig stämpel i lyxresekretsar – av skäl vi inte riktigt förstår. Vem vill inte dricka en G&T vid poolen, glad av vetskapen att man inte kommer få en saftig räkning vid utcheckningen? Men nu sätter ett stort antal hotell världen över snurr på konceptet. Ett lysande exempel är Ikos-gruppen som utöver alla högklassiga restauranger inom varje resortområde, erbjuder en all inclusive-vistelse där du kan boka lokala restauranger utan extra kostnad. I Grekland ingår även en Mini Cooper för egna utflykter till pittoreska fiskeläger, bysantinska slott och gyllene stränder. Genialiskt, tycker vi.

Lyxjakter signerade världens mest exklusiva hotellkejdor

Flera av världens ledande hotellkedjor lanserar en ny sorts lyxyachter med samma komfort och stil som deras motsvarigheter på land har blivit kända för. Först ut var Ritz-Carlton Yacht Collection med ultralyxiga ”Evrima” som sjösattes i oktober förra året. 2025 lanserar Four Seasons Yachts sitt första kryssningsfartyg med 95 sviter. Biljetterna till resorna med rutter i Medelhavet och Karibien, är bokningsbara från slutet av 2023. Även Aman lanserar en lyxyacht 2025. Gemensamt för samtliga lyxyachter är starkt fokus på att utforska platserna genom skräddarsydda strandupplevelser och unika äventyr på land. 

Större efterfrågan på lyxreserådgivare

I takt med att det har blivit allt lättare att boka resor själv, har det samtidigt blivit svårare.  Utbudet av flyg och hotell världen över är enormt och det är omöjligt att få en bra översikt. Hur säkerställer man att hotellet med den snygga hemsidan verkligen lever upp till ens förväntningar när det gäller boende, service och mat? Att man får det bästa priset, mottagandet, rummet och de bästa upplevelserna för sin budget? Hur säkrar man att man får pengarna tillbaka om flyget skulle bli inställt? Man vänder sig till en reserådgivare som Travel Beyond. I en osäker och föränderlig värld kommer människor fortsätta värdera trygghet, säkerhet och personlig service högt. Därför ökar också behovet av personlig rådgivning, stöd och inspiration så att hela resan blir lyckad.

Planering av resor, ultra-långtid i förväg

Under 2020 och 2021 var det omöjligt att planera utlandsresor mer än några veckor framåt eftersom världens regeringar hela tiden ändrade inresekraven, stängde gränser och tvingade flygbolagen att ställa in flyg. 2022 ville, vågade och kunde människor resa igen, men från 2023 kommer efterfrågan att höjas till max. Eftersom konkurrensen om de bästa flyglösningarna och hotellen redan är hård, kommer bara de som är kloka nog att boka långt i förväg garanterat få exakt vad de vill ha.

Vårt urval

Upptäck mer