Sex favorithotell i Thailand Lifestyle-blogg

Vilket exklusivt hotell i Thailand ska man välja om man vill ha det bästa av det bästa, spela golf, slippa småbarn eller säkerställa att hela familjen trivs? Det vet vi på Travel Beyond. Halva vår säljstyrka är nyss hemkomna från en studieresa i Thailand där vi synat exklusiva hotell i sömmarna och knutit nya värdefulla kontakter. Här har vi samlat sex av favoriterna från resan. 

För dig som söker det absolut bästa – Amanpuri

Ultraexklusiva Amanpuri ligger insprängd bland kokospalmer på västsidan av Phuket. Här har samtliga villor en egen kock, egen husa och bländande utsikt över det blåskimrande Andamanska havet. På området finns även enastående restauranger, beach club, spa, gym, bibliotek, skräddare, en 27 meters-pool och sex upplysta tennisbanor.

Amanpuri, som betyder “fridfull plats” har ett magnifikt läge på en sluttning ned mot den fantastiska Pansea Beach.

Trevlig plats att befinna sig på när solen doppar sig god natt i Andamanhavet.

De vackraste solnedgångarna – Banyan Tree Krabi

Spektakulärt beläget intill en av Krabis vackraste sandstränder med utsikt över Phang Nga-buktens grönklädda kalkstensformationer. Samtliga rum, från sviterna på marknivå till strandvillorna med två sovrum, kommer med överdådig dubbelsäng, egen pool och jetpool. Några pooler sträcker sig längs tre sidor av villan, andra är lika långa som balkongen.

Valet för en garanterat barnfri semester – The Sarojin 

Vackra Adults Only-hotellet, The Sarojin ligger i norra Khao Lak, långt bortom de större turiststråken, omgiven om fem nationalparker. Direkt utanför den 11 kilometer långa vita stranden finns några av världens bästa dykvatten. Spa:et har vunnit några av branschens finaste utmärkelser.

Inga barn under 10 år är välkomna på The Sarojin.

En utsikt to die for på Six Senses Yao Noi.

Den bästa utsikten – Six Senses Yao Noi

Kanske den mest glänsande av Six Senses exklusiva resorter, belägen på ön Yao Noi mellan Phuket och Krabi. Alla villor har fantastisk utsikt mot bukten eller den tropiska regnskogen och ett eget soldäck med infinitypool som ger en känsla av harmoni och enighet med havet.

För golfare och spaälskare – Banyan Tree Phuket

Banyan Tree Phuket är en del av det exklusiva området Laguna Phuket med över tre kilometer sandstrand mot Andamanhavet. Vill man nå någon av de 30 restauranger och barer som ligger där ingår fri transport över lagunen. Om man inte vill låna en kajak och paddla själv. De fantastiska villorna i vacker thailändsk stil bjuder på det allra bästa i komfort och skönhet.

Pegga upp på den förstklassiga 18-hålsbanan som tillhör Banyan Tree Phuket.

En oas för hela familjen – Devasom Khao Lak.

Bästa familjesemestern – Devasom Khao Lak Resort

En familjeoas med bästa tänkbara läge mellan en lagun och en paradisstrand. Sol och bad, i havet eller infinitypoolen, avkoppling i spat eller på paddelboarden – välj själv. Vill ni se mer av Khao Lak, låna cyklar och besök närliggande byar, plantager och tempel. Eller låna en kajak och utforska mangroveskogen.

Vårt urval

Upptäck mer