Säsong för valhajar och djävulsrockor på Maldiverna Lifestyle-blogg

Lockas du av en riktig adrenalinkick? Maj till november är bästa tiden att resa till Maldiverna för dig som vill simma med djävulsrockor och valhajar. Under den här perioden för havsströmmarna med sig djurplankton från havsdjupen som utgör huvudfödan för dessa vänliga giganter. Här listar vi fyra exklusiva boendealternativ, kända för sina möjligheter att komma nära antingen valhajar eller djävulsrockor. Kontakta oss för en skräddarsydd offert!

Hanifaru Bays yttre rev i Baa Atoll är känt för sina exceptionellt stora samlingar av djävulsrockor.  30 minuter med båt därifrån ligger Vakkaru som erbjuder utflykter med expertbesättning.

Amilla är ytterligare ett hett alternativ i Baa Atoll. Denna förstklassiga resort har ett färgsprakande husrev och erbjuder utflykter till Hanifaru Bay två gånger i veckan.

Six Senses Lamuu i Lamuu Atoll har ett eget husrev som nås direkt från stranden. Atollen har också världens enda året-runt- ”cleaning station” dit rockorna kommer för att låta småfiskar putsa dem rena från parasiter.

South Ari Atoll är en riktig hot spot för att se valhajar. De stora, upp till tolv meter långa djuren är ofarliga för människor och ytterst långsamma, vilket gör dem perfekta att skåda både från ytan och från havets djup.  Conrad Maldives Rangali Island har en egen marinbiolog och expertguider som vet exakt hur du ska positionera dig bäst för att kunna simma bredvid valhajen när den dyker upp som en stor svart skugga, svävandes fram under vattenytan.  

1 av 5

Vårt urval

Upptäck mer