Det här får du uppleva under en kryssning till Antarktis Lifestyle-blogg

Travel Beyond i samarbete med Silversea Cruises välkomnar dig till Antarktis – kanske det närmaste vi kommer en annan planet på jorden. Antarktis, som ligger rakt söder om Eldslandet, är en värld av stillhet och storslagenhet. Natur, djurliv, väder och skönhet överträffar allt.

Den väntar på dig. Din livs resa. Den sista kontinenten. Varje gång du hör ordet Antarktis känner du hur det suger till i magen. Du kan nästan känna den krispiga, kalla luften, höra ljudet av knarrande nysnö under fötterna och se en del av en gigantisk fena innan valen försvinner ner i det kristallklara vattnet. Men när du väl har satt din fot på Antarktis kommer du uppleva en känsla som är svår att föreställa sig innan: en ny känsla av tillhörighet, med naturen och den familj av upptäckare som kom före dig till denna storslagna plats. Och faktum är att en hållbar turism faktiskt bidrar till att skydda denna ömtåliga vildmark för framtida generationer.

Expeditioner till en frusen, vit värld

Tanken om ett stort landområde längst nere på jordklotet väckte stort intresse hos dåtida upptäcktsresande. James Cook försökte redan 1773 men nådde enbart Stilla havets packis och fler efter honom hindrades av det stormande havet. Under 1820-talet upptäcktes flera delar av Antarktis och de omkringliggande öarna av flera olika expeditioner – många på jakt efter sälskinn och val. Därefter har en lång, lång rad av hårresande expeditioner och äventyr genomförts både mot, till och över denna oändliga kontinent.

Femstjärniga djur- och naturupplevelser

Idag behöver du inte vara en kämpande upptäckare med is i skägget för att få uppleva Antarktis. Ombord på Silversea Cruises isklassade, nybyggda expeditionsfartyg Silver Endeavour går du till dukat bord och sover gott i exklusiva hytter. Och du behöver inte oroa dig för brist på service – det finns nästan lika mycket personal som passagerare. Till fartyget hör en hel flotta av robusta gummibåtar (även kallade zodiacs) som möjliggör att du som besökare kan gå i land på annars oframkomliga ställen och därmed komma riktigt nära djur och fåglar. Givetvis i sällskap av ett kvalificerat expeditionsteam med allt från biologer och historiker till fotografer. På så sätt finns det alltid någon tillgänglig att svara på vad sälen heter som spanar på dig från isflaket, hur du ställer in din kamera för perfekt exponering, hur pingvinerna har anpassat sig till det extrema klimatet eller vad som finns under den kilometertjocka isen.

Vinter här när det är sommar där

Den antarktiska sommaren, från november till februari är osannolikt vacker med solljus nästan dygnet runt, och en livlig aktivitet bland fåglar, pingviner, sälar och valar. Omgivningarna består av isberg, isflak, klippiga bukter omgivna av höga berg och solens klara ljus som återspeglas i glaciärerna. Vid kusten ligger temperaturen på mellan noll och 15 grader.

Två sätt att uppleva Antarktis

Silversea erbjuder två olika sätt att uppleva Antarktis. Alternativ ett, "Antarctica Bridge” innebär att du flyger direkt i Business Class till den otämjda vildmarken på södra Shetlandsöarna från Punta Arenas i Chile och därefter går ombord på Silver Endeavour. Alternativ två är en traditionell Antarktiskryssning där du inleder din upptäcktsresa i Puerto Williams med en segling över ikoniska Drakpassagen – precis som de historiska upptäckarna gjorde.

Förmånliga rabatter och erbjudanden – bara hos Travel Beyond

Vilken variant du än väljer väntar ditt livs resa och vi på Travel Beyond kan just nu erbjuda dig fina rabatter på utvalda kryssningar med Silverseas unika Door-to-door-koncept som innehåller ALLT: 

Transfer till och från Arlanda (inom 80 km radie)
Flyg över Atlanten till Chile med uppgradering till Business Class
Hotellövernattningar och transfers innan och efter kryssningen
Charterflyg, inrikes i Chile
Expeditionskryssning med del i Classic Veranda Suite inklusive gourmetmåltider, premium vin och sprit
Guidade utflykter till fots, med zodiac och i kajak
Föreläsningar ombord 
Butlerservice
Obegränsad wifi

Kontakta vår Antarktisexpert Camilla Zacharias för bokning och mer information.

  • Camilla Zacharias Senior Travel Consultant

  • Marianne Wanneby Digital Media Manager

    mw@travelbeyond.se
1 av 8

Vårt urval