1 av 7

Japan - Solens rike

I Tokyo, staden med 35 miljoner människor, finns det något för alla - och allt för ingen. Att fika på ett café samtidigt som man med små rosa kattöron på huvudet få mysa med ett 10- tal katter är ganska trevligt men lite märkligt. Att stå vid vägkorsningen i stadsdelen Shibuya och se flödet av det aldrig sinade människohavet som går över gatorna är ganska imponerande. Att promenera bredvid höga skyskrapor och moderna fasader, för att sen gå in i på en sidogata och känna att man är i ett Japan som det såg ut för 100 år sen, är helt fantastiskt. 

Hotell Mandarin Oriental, Tokyo ligger i toppen av en skyskrapa nära Tokyo Station. Rummen är väldigt rymliga, faktiskt några av Tokyos största, med golv till tak fönster där man kan använda kikarna att studera Tokyo på närmare håll. 

Hotellet Aman Tokyo ligger i toppen av det 40 våningar höga Otemachi Tower. I lobbyn välkomnas man av en fantastisk utsikt och en imponerande arkitektur. Rummen har alla en vägg av fönster där man kan studera livet som pågår under fötterna. Missa inte att göra ett besök på hotellet SPA - det är ett av Tokyos bästa!

Även fast det finns mycket kultur och tempel i Tokyo, så är det ännu mer av den varan i Kyoto. Dit kan man enkelt ta sig med de moderna tågen som trafikerar hela Japan, Shinkansen.

Kyoto, som tidigare var Japans huvudstad, stoltserar med 1600 buddisttempel och 270 shinto-helgedomar vilket gör staden till en av jordens största kulturskatter.  Men staden har också många fantastiska restauranger, modern shopping och ett otroligt trevligt bemötande från lokalbefolkningen.

För att maximera upplevelsen i Kyoto ska man välja att bo på Four Seasons Hotel Kyoto. Ett fantastiskt hotell med en 800 år gammal ikeniwa trädgård i centrum. Här känner man verkligen zen känslan och hittar lugnet efter några hektiska dagar i Tokyo.

Som sagt – Japan är något helt annat.

 • Seychellerna – Fem skäl att resa till paradisöarna i Indiska oceanen

  Ett paradis som saknar motstycke

  Läs mer
 • Exotiska sommarresor

  Tio solsäkra resmål i off season

  Läs mer
 • Världens 10 mest romantiska resmål

  Hit ska ni resa som par

  Läs mer
 • 2023 års största lyxresetrender

  • Marianne Wanneby

  Från hybridresor till transformativa retreater

  Läs mer
Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.