Helenas hälsning från Palma

Den 1 juli, samma dag som UD lyfte sin avrådan för icke-nödvändiga resor till flera av våra europeiska grannländer, reste Travel Beyonds vd Helena Andrén med SAS till Palma de Mallorca. Här berättar hon om flygresan och känslan på plats. När vi pratar i telefon befinner hon sig i centrala Palma, på väg till en hipp lunchrestaurang.

Hur fungerade allt på Arlanda?
Överlag bra, men det var långa köer eftersom en stor del av personalen på Arlanda har blivit permitterad. Jag rekommenderar att man kommer dit i extra god tid. Räkna med ca 1 timme extra om du reser i Economy och 30 minuter om du reser i Business. Eftersom färre restauranger och caféer är öppna, är det större tryck på de som väl är det. Taxfreebutikerna är öppna som vanligt. 

Hur var flygresan?
Det var en fantastisk frihetskänsla att vara i luften igen. Jag fick ett litet lyckorus när jag tittade ut genom fönstret. Äntligen öppnar världen igen!

Var det obligatoriskt med munskydd?
Ja, för alla utom barn under 6 år.

Serverades det någon mat på flyget?
Nej, det var ingen servering alls av hygieniska skäl så det är en god idé att köpa med sig en flaska vatten.

Var det något annat ovanligt med resan som du tycker att man borde känna till?
Vi fick fylla i en hälsodeklaration med personuppgifter strax innan landning och lämna den vid ankomsten till Palma. Där fick alla resenärer även gå förbi en värmekamera som kontrollerar om man har förhöjd kroppstemperatur, men det gick fort och smidigt.

Hur är Palma?
Lika vackert, soligt och härligt som vanligt, men tempot är lugnare och turisterna färre. Vissa butiker, hotell och restauranger är fortfarande stängda. Stämningen är som hemma i Sverige. Folk håller avstånd. Munskydd är obligatoriskt på allmänna platser inom- och utomhus sedan 13 juli. Jag har ett munskydd i väskan och tar såklart på det när jag befinner mig på allmänna platser.

Vilka är dina planer för resten av veckan?
Jag bor hos några vänner vid katedralen i centrala Palma. Vi ska bara umgås, äta gott, göra dagsutflykter med bil och besöka beach clubs.

 • Seychellerna – Fem skäl att resa till paradisöarna i Indiska oceanen

  Ett paradis som saknar motstycke

  Läs mer
 • Exotiska sommarresor

  Tio solsäkra resmål i off season

  Läs mer
 • Världens 10 mest romantiska resmål

  Hit ska ni resa som par

  Läs mer
 • 2023 års största lyxresetrender

  • Marianne Wanneby

  Från hybridresor till transformativa retreater

  Läs mer
Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.