1 av 18

Explora - Det bästa av Chile

I 21 år har jag drömt att besöka Explora i Patagonien och i år uppfylldes äntligen min dröm! Tillsammans med lodgerna i Atacama och på Påskön har jag fått uppleva det bästa av Chile.

 Med Explora Atacama upplevde jag den stora tystnaden i ett dramatiskt månlandskap och fantastiska stjärnklara natthimlar. Hotellet ligger i utkanten av pittoreska staden San Pedro de Atacama, en oas i världens näst torraste plats - Atacamaöknen. Vem hade anat att en sådan torr plats kunde vara så vacker? Här gjordes intressanta dagsturer till platser med namn som Death Valley, Moon Valley och Cactus Valley. Hotellet har också ett stall med 26 specialdresserade hästar för spännande expeditioner och utflykter.

I Patagonien kunde jag knappt vänta på att solen skulle gå upp för att äntligen få se de taggiga bergstopparna i nationalparken Torres del Paine. En vy jag sent kommer att glömma! Från mitt rum på Explora Patagonia kunde jag njuta av Painemassivets speglingarna i den klarblå glaciärsjön. Lyckan var gjord efter två timmars vandring till en bergstopp med en hisnande utsikt över Lago Nordenskjöld, uppkallad efter den svenske polarforskaren Otto Nordenskjöld. En ritt över Pampas med erfarna hästkarlar, gauchos i vackert landskap blev också ett minne för livet.

Påskön är nog så långt borta som man kan komma och man förundras ständigt över hur den första befolkningen kunde finna denna trollbindande pytteö i den oändligt stora oceanen. Explora Rapa Nui ligger med utsikt mot Stilla havets ändlösa vyer. En perfekt plats att smälta intrycken i från dagens vandring eller cykling bland stenstoder, historia och en ständig aura av mystik som nästan går att ta på.

 Jag rekommenderar verkligen alla att ”walk the extra mile” för den ultimata upplevelsen!

 

 • Drömkryssning till Antarktis

  • Camilla Zacharias

  Upptäck den vita kontinenten

  Läs mer
 • På snabbvisit i Dubai

  • Daniel Wahlberg

  Häftig långweekend för par.

  Läs mer
 • Drömkryssning i Galápagos övärld

  • Anna Ekenstein

  Ekolyx och femstjärniga djurupplevelser.

  Läs mer
 • 8 saker du vill veta om nya Atlantis The Royal i Dubai

  Dubais nyaste lyxresort.

  Läs mer
Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.