Maldivernas familjevänligaste lyxhotell Lifestyle-blogg

Mitt i Indiska oceanen ligger de tusen paradisöar vi känner som Maldiverna. De flesta tror att majoriteten av alla som reser till Maldiverna är nyförälskade par på bröllopsresa. Och visst står honeymooners för en stor del av besökarna, men Maldiverna är också det perfekta resmålet för familjer med högsta krav på sol, hav och stränder. Med så många überlyxiga, femstjärniga boendealternativ, är det inte helt lätt att välja. Här listar vi därför våra sex familjevänligaste favoriter.

När barnen har hittat Nemo, jagat krabbor, byggt sandslott och spanat klart på vilda delfiner, erbjuder alla dessa femstjärniga drömresorts ännu mer skoj i sina barn- och tonårsklubbar. Dessutom uppskattade barnmenyer på restaurangerna samt optimalt planerade villor och residens för familjer.

Trave Beyond är Preferred Partner till tre av hotellen nedan vilket innebär att när vi bokar din vistelse ser hotellet dig som en återkommande gäst och behandlar dig därefter. Uppgradering en rumskategori vid möjlighet är en självklarhet, liksom VIP-välkomnande, specialpriser och stor frukostbuffé.

Vi finns här för dig när du vill planera en trygg och oförglömlig familjesemester. Oavsett om du vill resa imorgon eller när världsläget är lite mer stabilt. Här kan du läsa mer om vad som gäller om du vill resa trots UD:s avrådan.

TOPP 6 – MALDIVERNAS FAMILJEVÄNLIGASTE HOTELL

1. Gili Lankanfushi – Maldivernas roligaste barnklubb
Barn så unga som 4 år kan delta i Gili Lankanfushis Robinson Crusoe-äventyr. Se älsklingarna segla iväg till en närliggande sandbank för en eftermiddag med överlevnadstema. Barnen kommer få lära sig bygga en flotte och ett skydd för natten, gå på skattjakt och dricka juice från pinfärska kokosnötter. I hotellets matlagningskurs får nya generationens Crusoe-kockar plocka sina egna frukter, grönsaker och örter från öns organiska trädgårdar för att sedan laga maldivisk curry och läskande smoothies. 

2. Soneva Jani – Bo i pålvilla med egen vattenrutschkana 
Förutom ett par större residens direkt på den vita sandstranden står alla villor på svenskägda Soneva Jani på pålar ovan vattnet. Samtliga har helt privata vyer över lagunen och är skyddade från insyn. Det finns cyklar och trehjulingar till varje villa och några har till och med en tvåvånings-vattenrutschbana för de yngsta. Men kanske är det ändå glassrummet eller utomhusbiografen som barnen kommer prata om i månader efteråt.

3. Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi – Vattenpark och iPad-rum till tonåringarna
På ön i hjärtat av South Male-atollen, hem för Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, är sanden är bländande vit, vattnet alldeles klart och solnedgångarna hypnotiskt vackra. Ni bor i en av de 122 poolvillorna med revet utanför dörren eller med sand mellan tårna direkt på stranden. Tonåringarna har sitt eget hangout i form av ett Ipad-rum och alla som gillar pirr i magen kommer ha svårt att slita sig från vattenparken.

4. Conrad Maldives Rangali Island – Som att bo i en James Bond-film
Upp med handen om du vill dinera under vattnet eller checka in i Muraka-villan vars mastersvit ligger under vattenytan i värsta James Bond-stil. På Conrad Maldives Rangali Island får resortens 3-12-åriga gäster uppleva allt från pizzabak till snorkling och yogalektioner i barnklubben. Och de barn som är för små för att snorkla kan följa med på en åktur med mini-ubåt för att spana in det färgsprakande korallrevet.

5. Vakkaru – Favoritplats för valhaj och mantor
Resorten Vakkarus boende sträcker sig från små privata bungalows inbäddade bland kokospalmer direkt på stranden, till större residens på pålar ovan vattnet med upp till fyra sovrum. För barn i 3–5-årsåldern finns en populär barnklubb där inomhuslek varvas med roliga aktiviteter utomhus. Hotellet har en barnpool och ett bibliotek med sällskapsspel, men de flesta gästerna tillbringar hellre tid vid husrevet. Reser ni mellan maj och november kan hela familjen snorkla med valhajar och mantor.

6. Finolhu –Fräscht och funkigt med Maldivernas längsta strand
Fräscha, fräcka och funkiga Finolhu har kastat ut den maldiviska regelboken genom fönstret och skapat något helt eget. Mitt i vykortsvackra Baa-atollen bor du direkt på pålar ovan vattnet utan att behöva betala dyra uppgraderingar. Dessutom i en härlig retrolyx med roliga och djärva designelement. Barnklubben på Finolhu är en värld som förtrollar och uppmuntrar kreativitet – i lek, matlagning och bakning och naturligtvis under guidade utflykter på och under vattnet. Stranden är örikets längsta.

Vårt urval

Upptäck mer