1 av 7

Taormina – vår och italienarnas egen favorit

Vår favoritort på Italiens största ö är jetsetparadiset Taormina som hänger som en klängväxt 200 meter över Siciliens östkust med gudomlig utsikt över bukten och vulkanen Etna. Hit åker du för att njuta av det goda livet, sommarväder som aldrig sviker, bo flott, vulkanvandra och bada vid klapperstenstränder.

Under juli och augusti, italienarnas semestermånader, är staden som livligast och full av turister. Om du har möjlighet res hit innan eller efter. Sommarsäsongen är lång, från tidig vår till sen höst. Här har man fler soldagar än på det italienska fastlandet och det finns mycket att uppleva.

Oslagbar Lady- och Lufsen-känsla
Taorminas huvudgata Corso Umberto är pulsådern som kantas av märkesbutiker, uteserveringar med rutiga dukar, glassbarer och souvenirbutiker med smycken av lavasten från Etna. Från Corso Umberto strålar snirkliga små gränder och bakgator som leder till små piazzor, ännu fler butiker och mysiga restauranger där man kan slå sig ned för en svalkande Aperol Spritz, eller en krämig pastarätt. Ibland är restaurangerna inte märkvärdigare än fyra stolar och ett bord utställda på kullerstenarna under prunkande balkonger. Mer Lady- och Lufsen-känsla än så här går knappast att finna.

Uråldrigt och splitternytt munkkloster à la Four Seasons
Mäktiga San Domenico Palace, som nyligen nyöppnade i regi av Four Seasons, är beläget i ett gammalt dominikanmunkkloster. Här kan du bo supercentralt med privat terrass, egen pool och Italiens vackraste utsikt. Hotellet har lyckats fint med balansen mellan gammalt och modernt och stoltserar med en ljuvlig trädgård, tvåstjärnig Michelinrestaurang, egen beach club och ett spa värdigt gudarna.

Bergsbyns första och mest hisnande hotell
Mer genuint italiensk och färgglad inredningsstil erbjuder Belmond med legendariska Grand Hotel Timeo, som ligger vägg i vägg med den berömda grekiska teatern. Utsikten mot Etna från den gigantiska terrassen är spektakulär, servicen förstklassig och som gäst har du fri tillgång till systerhotellet Sant’Andreas privata strand som du når med shuttle-service eller linbana.

Exklusivt och elegant med privat strand
 Villa Sant’Andrea ligger precis vid havet och skulle inte stranden falla dig i smaken väntar en uppvärmd infinitypool med tillhörande solbäddar. Bukten runt Villa Sant’Andrea är kantad av flera havsgrottor där en båttur till Grotta Azurra är ett måste.

Europas högsta vulkan
Vill du besöka Etnas månlandskapslika mark där det pyser, bubblar och ryker från flera olika kratrar, kan du antingen ta dig upp till toppen genom att boka någon av de många guidade turer som erbjuds. Eller så håller du dig under tusen meters höjd, besöker vingårdar och dricker och äter gott. 

Se mer av Sicilien
Har du tid och vill se lite mer av Sicilien kan du inleda din vistelse i Taormina med ett par dagar i Palermo. Från Sverige flyger du direkt till öns största stad och bor oslagbart på palatshotellet Villa Igiea vid foten av Pellegrinoberget. Låt oss ordna med en personlig guide som leder dig genom storstadspuls, kulturskatter och historia och ta sedan tåget längs norra kusten till Taormina. Flyga hem kan du göra från Catania, men inte innan du har lovat dig själv att återvända. Sicilien ger mersmak.  

Av Marianne Wanneby mw@travelbeyond.se
 • Seychellerna – Fem skäl att resa till paradisöarna i Indiska oceanen

  Ett paradis som saknar motstycke

  Läs mer
 • Exotiska sommarresor

  Tio solsäkra resmål i off season

  Läs mer
 • Världens 10 mest romantiska resmål

  Hit ska ni resa som par

  Läs mer
 • 2023 års största lyxresetrender

  • Marianne Wanneby

  Från hybridresor till transformativa retreater

  Läs mer
Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.