SkySafari Tanzania Classic Private Jet

Den ultimata safariresan tar dig med privatflyg till Tanzanias bästa camper och lodger! Du reser i stil och bekvämlighet med SkySafaris egna flygplan i toppklass. Dagarna är fyllda av safariturer både i jeep och till fots, upplevelser som lunch i bushen och boende i trädtopparna liksom utflykter till en masaiby och Ngorongorokratern ingår i programmet.

SkySafaris resprogram är skapat för att ge den bästa naturupplevelsen. Oavsett om du ser ”Big Five” dvs lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning, eller den stora mångfalden av andra djur och fåglar i dess naturliga habitat, är SkySafaris safarier ansedda bland de främsta när det gäller att uppleva viltlivet i östra Afrika. 

Gästerna får njuta av Tanzanias förunderliga och rika djurliv, både från luften i flygplan av toppklass och på marken i speciella jeepar, s.k. Safari Cruisers, tillsammans med Elewanas erfarna guider. Känslan av att göra en guidad safari till fots tillför både extra intensitet, spänning och glädje och gör resan till det ultimata safariäventyret.

Fakta destination

 • Passagerare

  9

 • Lämpar sig för

1 av 11

Färdplan

 1. Dag 1-2: Arusha

  Vid ankomst välkomnas ni av Elewanas representanter på Kilimanjaro International Airport och för vidare färd till Arusha Coffe Lodge, en idyllisk lodge på gränsen mellan vildmark och civilisation.
  Efter frukost och safari-information dag 2 är det dags för en guidad tur i kaffets värld. Ni intar sen lunch i lugn och ro utomhus i lodgens trädgård och därefter körs ni Arusha Airport för flyg till Tarangire National Park. Där välkomnas ni av teamet från Tarangire Treetops och under färden mot Treetops Private Reserve gör ni en safaritur i nationalparken.

 2. Dag 3: Tarangire National Park

  Nu tar en spännande dag sin början! Fylld med safariturer både i jeep och till fots, även en nattsafari, besök i en masaiby och på eftermiddagen en sundowner i bushen. Upplev den största koncentrationen av vilt utanför Serengetis ekosystem och den enda platsen i Tanzania där tofsörad oryx och giraffgasell kan ses.

 3. Dag 4-5: Ngorongoro

  Efter frukost och en safaritur med picknicklunch går resan vidare till Kuro Airstrip för flyg till Manyara Airstrip. Där välkomnas ni av teamet från The Manor at Ngorongoro och ni anländer till hotellet precis i tid för high-tea.
  Dag 5 är en heldagstur till Ngorongorokratern, världens största vulkankrater. Området är också hem för många djurarter, den utrotningshotade svarta noshörningen, lejon och geparder för att nämna några. Picknicklunchen serveras på kraterns botten och efter lunch har ni tid för att utforska och uppleva på egen hand.

 4. Dag 6: Manyara National Park & Serengeti

  På förmiddagen dag 6 har ni valet att besöka Lake Mayara National Park eller utnyttja lodgens egna aktiviteter som t ex ridning, cykling, guidad tur på området, massage eller helt enkelt bara ta det lugnt och njuta av omgivningen. Efter lunch körs ni till Manyara Airstrip för vidare färd med flyg till Serengeti där ni välkomnas av teamet från Serengeti Migration Camp. Resten av eftermiddagen gör ni en safaritur och anländer till campen för en sundowner och middag.

 5. Dag 7: Serengeti

  En hel dag att utforska det vidsträckta Serengeti! Njut av lunch och svala drycker i bushen och ladda kameran för den efterföljande safarin där ni spanar på zebror, gnu och annat vilt.

 6. Dag 8: Serengeti & Arusha

  En guidad safari till fots längs Grumetiflodens bankar bjuder dig på en ny upplevelse och känslan att vara nära djuren. Lunchen serveras på campen och den sista safarinturen tar er slutligen till Lobo Airstrip för flyg tillbaka till Arusha. Där möts ni åter av Elewanas representanter som tar er till Arusha Coffee Lodge för uppfräschning och tilltugg. Lite senare körs ni till Kilimanjaro Airport för flyg hem eller till Zanzibar kanske?

Rekommenderade hotell