1 av 8

Reseråd i isolering – skapa en bucketlist

Har du saker som du skulle vilja uppleva innan du dör? Platser du skulle vilja besöka? Äventyrliga aktiviteter du skulle vilja prova? De har de allra flesta, men väldigt få listar sina planer och drömmar i ett målmedvetet steg att förverkliga dem. Vi har ett råd till dig: Ta tillfället i akt under den här tiden i isolering och ägna dig åt lite soul searching – skapa en bucket-list.

Vi på Travel Beyond är specialister på att skapa bucket-listor. Att göra de drömmar som de representerar, till långsiktiga planer. I grunden skiljer vi mellan två typer av upplevelser; reseupplevelser för de resenärer som älskar vacker natur och de som älskar kultur och historia ännu mer.

Du som drömmer om storslagna naturupplevelser kan bland annat ha Nya Zeeland, Antarktis, Serengeti-slätterna och Island på din bucket-list. För dig som fascineras mer av kultur och historia är besök i Peru, Machu Picchu, Jordaniens Petra, Indiens Taj Mahal och Kambodjas Angkor Wat naturligtvis måsten, men det är också oslagbart att vara helt ensam i Vatikanstatens Sixtinska Kapell eller låta skräddarsy en egen sari i New Delhi.

En av de största fördelarna med att låta oss på Travel Beyond skräddarsy resorna på din bucket-list är att du får ta del av vår branschunika kunskap. Du kan få tips på upplevelser du inte ens har funderat på och hjälp att skapa researrangemang som överträffar dina drömmar. Drömmar du kanske inte ens visste att du hade. Eftersom vi har arrangerat mängder av skräddarsydda resor i 15 års tid vet vi vilka guider, hotell, utflykter och kulinariska kalas som konsekvent imponerar på våra kunder och ger minnen för livet. Du kan också nyttja riktigt bra förmåner på våra partnerhotell runt om i världen.

En av våra stamkunder har en bucket-list som innehåller resor där man firas ner i en vulkan på Island, dyker i det stora blå hålet i Belize, snorklar vid The Brando Resort i Franska Polynesien och seglar längs Korsikas västkust.

Två andra kunder har en bucket-list på temat ”oförglömliga möten med vilda djur” och förutom att åka på safari och se ”The Big Five” planerar paret att simma med sjölejon i Galápagos, spåra jeeparder i Zimbabwe, uppleva tigersafari i Indien, vandra bland silverbackgorillor i Rwanda och beundra kiwi-fåglar på Nya Zeeland.

Några av våra kunder sprider ut upplevelserna på sina bucket-listor under flera års tid. Vi hjälper dem med information kring bästa tiden att resa och hur långt i förväg de måste boka (ett år i förväg för safariäventyr till exempel). Andra vill uppleva många delar av världen vid ett och samma resetillfälle under en storslagen rundresa.

Tveka inte att prata med någon av våra reserådgivare om du vill ha hjälp att göra upp en fem- eller tioårig resplan. Ju snabbare du kommer igång med din bucket-list, desto snabbare kan vi börja planera och du uppleva sakerna du har skrivit ner. När pandemin väl är över, ligger världen för dina fötter.

Av Marianne Wanneby mw@travelbeyond.se
 • Seychellerna – Fem skäl att resa till paradisöarna i Indiska oceanen

  Ett paradis som saknar motstycke

  Läs mer
 • Exotiska sommarresor

  Tio solsäkra resmål i off season

  Läs mer
 • Världens 10 mest romantiska resmål

  Hit ska ni resa som par

  Läs mer
 • 2023 års största lyxresetrender

  • Marianne Wanneby

  Från hybridresor till transformativa retreater

  Läs mer
Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.