Melodies of the Danube AmaWaterways

Att resa på flodkryssning med AmaWaterways är något alldeles extra. Rederiets fartyg AmaMagna består nästan enbart av sviter med balkong och rymliga badrum klädda i marmor.

Helt nya AmaMagna är Europas största flodkryssningsfartyg med sina 135 meter på längden och 22 meter på bredden. Tack vare sin storlek, till skillnad från rederiets övriga skepp, är sviterna större och det finns fler restauranger och större utbud av fritidsaktiviteter. Ombord gäller lyx och komfort, omhändertagande och exceptionell service. Uppe på översta däck finner du solterass, uppvärmd pool, jacuzzi och löpbana. Ombord finns två restauranger som fokuserar på fine dining och gourmetmåltider av högsta klass. All, inklusive de bästa vinerna och utvalda ölsorter, ingår i kryssningens pris.

Fakta destination

 • Datum

 • Fartyg

  AmaMagna

 • Passagerare

  196

 • Restauranger

  3

 • På fartyget

  Bar, Butik, Fitnesscenter, Spa, Soldäck, Pool.

1 av 5

Färdplan

 1. Dag 1-2: Budapest

  Ankomst och ombordstigning i Budapest. Se den glittrande staden i kvällsljus från båtens däck.
  Dag två utforskas den ungernska huvudstaden som bjuder på en spännande blandning av kultur och traditioner. Stadsrundturen börjar med besök i stadens stora saluhall för att sedan fortsätta med de båda stadsdelarna Buda och Pest, belägna på varsin sida av floden. Här besöks bl.a. Hjältarnas torg, Slottet, den mäktiga Mattiaskyrkan och Fiskebastiljonen.

 2. Dag 3: Bratislava

  Denna stad har krönt fler kungar och drottningar än många andra historiska städer i Europa. På stadsrundvandringen får ni lära er allt om denna slovakiska pärla. Eller delta på turen "Tastes of Slovakia". Den som söker en mer fysisk ansträngning rekommenderas en tur till Bratislava slott beläget 85 möh. Här bjuds på magnifika vyer över staden.

 3. Dag 4: Wien

  Wien är kaféernas och valsens stad. Staden har ett stort utbud av historiska sevärdheter. Dagens tur går till det majestätiska Operahuset och det kejserliga palatset Hofburg. Turen avslutas i de äldre stadsdelarna och juvelen i kronan - Stefansdomen. Ni kan som alternativ välja en guidad cykeltur till klostret Klosterneuburg. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

 4. Dag 5: Weissenkirchen & Grein

  Vid ankomst Weissenkirschen finns ett urval aktiviteter att välja mellan; vandringstur i Dürnstein eller i Weissenkirchen, vinprovning eller cykeltur. Du väljer! På eftermiddagen seglar ni genom Strudengaudalen och in i medeltida staden Grein. I Greinburgslottet väntar en mottagning med vin och traditionell dansuppvisning.

 5. Dag 6: Linz

  I Linz finns en hel meny full av aktiviteter att välja mellan. Allt från en heldagstur till Salzburg till lättare vandringstur i Mozarts hemstad Linz eller cykeltur längs Donau. Du kan även välja att besöka charmiga Český Krumlov vid den tjeckiska och österrikiska gränsen.

 6. Dag 7: Passau

  I Niederbayern ligger Passau, där floderna Donau, Inn och Ilz möts. Staden är en kombination av residensstad och blomstrande handelsstad inramad med byggnader i gotisk och barockstil. Guidade vandrings- och cykelturer erbjuds gästerna. Senare på dagen kryssar AmaMagna vidare mot Vilshofen där flodkryssningen avslutas med en äkta Oktoberfest!

 7. Dag 8: Vilshofen

  Resan avslutas efter frukost.

Kontaktpersoner

Rederiet AmaWaterways

En flodkryssning med AmaWaterways är något alldeles extra och kan nog anses som ett av de mest exklusiva rederierna på världens floder. Allt från den exceptionella personalen till det prisbelönta köket. AmaWaterways handlar om mer än destinationerna fartygen besöker - det handlar om resan som helhet, en samling av oförglömliga upplevelser. Här gäller lyx och komfort, omhändertagande och exceptionell service. En flodkryssning genom Europa med AmaWaterways är ett utmärkt sätt att komma omgivningen och destinationer närmare. Att kunna ta del av lokal kultur, mat och sevärdheter vid varje anhalt för att sedan gå tillbaka ombord för nästa spännande stad eller charmiga by. Rederiet har vunnit många priser, bland annat pris för bästa flodkryssningar, bästa kryssningar för aktiva resenärer och sist men inte minst för bästa mat av kryssningssajten Cruise Critic. All mat och dryck ombord ingår, ävenså alla utflykter och cyklar, som du kan använda på egen hand eller i deras guidade cykelturer.