Vårt bästa Sydafrika Skräddarsydda rundresor

Även om Sydafrika är ett Afrika i miniatyr är det stort. Därför har vi på Travel Beyond valt att ta fram det allra bästa av det bästa. Vår stora rundresa serverar dig Sydafrika med personlig service, privata guider och alltid med exklusivt utvalt boende av högsta klass.

Resan börjar i Kapstaden. Efter att vår representant hälsat dig välkommen på flygplatsen ligger Afrikas enda världsmetropol redo. I skuggan av Taffelberget väntar tre dagar på att fyllas med storslagna naturscenerier, välsmakande upplevelser och vibrerande nattliv. Vi ser till att du får uppleva Godahoppsudden, Seal Island eller andra sevärdheter genom privat sightseeing, och att er hyrbil bekvämt levereras direkt till hotellet.

Franschhoek ligger i en vindal där Cape Winelands är som vackrast. För 300 år sedan grundade franska hugenotter byn som idag huserar Sydafrikas bästa viner och blir din vinfyllda väg ut bland pinot noir och muscat blanc. Det franska inflytandet anar du genom utsökta restauranger, stilfullt inredda hotell och inte minst på det chateau vi föreslår.

I Hermanus finner du havet. Den gamla fiskebyn var den engelska adelns eget gömställe under 1920-talet och är idag en av Sydafrikas charmigaste semesterorter. Här vandrar du längs Grotto Beach, äter fantastiska skaldjur och under valsäsongen har du chansen att komma giganterna så nära att du nästan kan röra vid dem. Under två dagar vaknar, semestrar och somnar du inför vidunderliga vyer på ett av Sydafrikas mest exklusiva och allra bäst belägna hotell. 

Med egen bil tar du dig vidare längs vackra Garden Route mot Plettenberg Bay, en av Afrikas mest kända badorter. De portugisiska upptäckarna kallade platsen ”Den vackra bukten” - Bahia Formosa, och man har under 500 år inte haft någon anledning att ändra på namnet. Indiska oceanen är badvänlig och delfiner är ingen ovanlig syn längs de långa stränderna. Plettenberg Bay är den allra bästa uppladdningen inför det äventyr som stundar – Sabi Sands.

Från Port Elizabeth går färden med flyg via Johannesburg till Krugerparken där ett litet plan flyger direkt till lodgen. Sabi Sands är ett privat reservat som gränsar till Krugerparken och erbjuder några av Sydafrikas bästa safariupplevelser. Här har du chansen att stöta på The Big Five; lejon, elefant, noshörning, buffel och den skygga leoparden. Du kommer dem nära under en tur i gryningen med personlig ranger, eller från pooldäcket beläget bara en bit från en betande elefant.

Sabi Sands lodger är av lyxigaste slag och vi har valt ut de som har det ”lilla extra”. Låt lodgens egen sommelier öppna vinkällaren och ta med sina favoriter till en undangömd glänta i bushen. Inför ögonen på några nyfikna antiloper och en avundsjuk vildhund smakar du dig igenom druvor och droppar från hela världen. Vad sägs att från din egen säng i en svit bland trädtopparna spana ut över kristallklara Sand River och se en leopard smyga fram i skymningen?

Fakta destination

1 av 11

Färdplan

 1. Dag 1-4: Kapstaden

  Efter upphämtning på Cape Town airport väntar det förstklassiga hotellet där du träffar vår representant på plats. I Kapstaden åker du på en privat guidad heldagstur längs kusten till Godahoppsudden, Boulder’s Beach och Taffelberget. En hyrbil levereras till hotellet för egna utflykter.

 2. Dag 4-6: Franschhoek

  Ni kör själva till Franschhoek och upplever Cape Winelands och Sydafrikas bästa vinhus på egen hand eller tillsammans med vår guide. Stilfullt boende med fransk känsla och välsmakande menyer. Allt vackert inramat av vinrankor och vilda berg.

 3. Dag 6-8: Hermanus

  Egen bilresa till Hermanus som inbjuder till både avkoppling och aktiviteter. Förutom dykning med hajar och skaldjursnjutning bjuds här även världsunik valskådning (maj-november). I Hermanus erbjuder vi ett exklusivt all-inclusive och fantastiska vyer från ett av Sydafrikas bästa hotell.

 4. Dag 8-11: Plettenberg Bay

  Garden Route är en av världens vackraste vägsträckor och i egen takt kör ni från Hermanus till badorten Plettenberg Bay, känt för sitt varmare klimat och de fina stränderna. Boende på femstjärnigt hotell eller lyxigt boutiquehotell direkt på stranden.

 5. Dag 11-14:  Sabi Sands

  Bilresa till Port Elizabeth och flyg via Johannesburg till Kruger airport för vidare transport med litet plan direkt till lodgen i Sabi Sands. Njut av tre dagar med Sydafrikas bästa safari vid några av landets lyxigaste lodger. Alla måltider, noga utvalda viner, grynings- och skymmingssafarier med ranger ingår. Transfer till Johannesburg för vidare hemresa till Sverige.

Kontaktpersoner