Rundresa på magiska Island Skräddarsydda rundresor

Följ med på en sex dagar lång rundresa med fokus på Islands utomjordiskt vackra natur. Här väntar mosstäckta lavafält som skimrar i grönt, taggiga vulkaner och gudsförgätna månlandskap med hål som det bubblar, ryker och fräser ur. Med en natur som hämtad ur sagorna, är det inte konstigt att majoriteten av islänningarna fortfarande tror på osynliga väsen.

Vi har satt ihop en rundresa med privata guider och chaufförer som inkluderar några av landets mest fascinerande naturupplevelser. Från heta källor, dramatiska klippor och nattsvart sand till dånande vattenfall och turkosskimrande glaci­ärer. Bakom varje krök på Island öppnar sig en ny vykortsvy så det bästa med en roadtrip här är att varje minut är ett äventyr. Mellan alla upplevelser bor du riktigt bra. Antingen på anrika lyxhotell med centralt läge i Reykjavik, läckert alldeles intill den Blå Lagunen eller exklusivt och isolerat mitt ute i ingenstans.  

Vi jobbar ju med skräddarsydda resor på Travel Beyond, så se vår rundresa mer som inspiration än en fast resplan. Du kanske även vill tölta fram genom ett vackert sagolandskap, vandra genom en underjordisk lavatunnel eller stå öga mot öga med en blåval – ta hjälp av oss så är allt möjligt. Varmt välkommen att kontakta oss för en skräddarsydd offert!

Fakta destination

1 av 4

Färdplan

 1. Dag 1: Reykjavik och Blå lagunen

  Din chaufför hämtar upp dig på flygplatsen och tar dig direkt till den Blå lagunen. Det magiskt blå hälsobadet ligger som en oas mitt i ett lavafält utanför Reykjavik. Här sjunker du ner i det varma, mineralrika vattnet och känner spänningarna släppa innan du checkar in på ditt hotell för natten. Resten av dagen kan du utforska den isländska huvudstaden på egen hand med våra rekommendationer som utgångspunkt.

 2. Dag 2: Golden Circle och Fridheimar Farm

  Din privata guide hämtar upp dig klockan 09.00 för en rutt som går som en loop genom Islands inland. Ni hinner bland annat med ett besök i nationalparken Thingvellir (där stora delar av filmen Bröderna Lejonhjärta, efter Astrid Lindgrens roman, spelades in), lunch på en familjedriven bondgård som nyttjar geotermisk energi, en utflykt till sprutande gejsern Geysir och en till Islands mest berömda vattenfall – Gullfoss. På eftermiddagen checkar du in på ditt förbokade hotell.

 3. Dag 3: Höglandet och Landmannalaugar

  Med picknicklunch i bagaget beger du dig ut på en två till tre timmars jeepsafari i spektakulära och vidunderligt vackra Landmannalaugar Highlands. Här finns allt – karga glaciärer, branta raviner, bubblande varma källor, iskalla älvar och frodiga dalar med vilda blommor. Efter lunch får du chansen att, i sällskap med privat guide, vandra över de stora Eldhraun-lavafälten från ett av världens största vulkanutbrott. På eftermiddagen checkar du in på ditt nya hotell där du bor i två nätter.

 4. Dag 4: Alpina vyer, en kalvande glaciär och Diamond Beach

  Det här är dagen då du får uppleva det dramatiska landskapet kring Vatnajökull och Skaftafell Nationalpark till fots och från en stabil gummibåt. Under dagen beundrar du vattenfall, isberg, blå isgrottor, svart ökensand och om du har tur, får du se både sälar, ejdrar och en glaciär kalva i det turkosskimrande vattnet. Två James Bond-filmer har filmats i området och det är inte svårt att förstå varför.

 5. Dag 5: Vattenfall och nattsvarta stränder

  Idag utforskar du södra Island mest dramatiska landskap. Du besöker fler magnifika vattenfall och svarta sandstränder längs vägen. Stoppen inkluderar de berömda klipporna i söder, som bland annat befolkas av lunnefåglar. Du är tillbaka i Reykjavik vid middagstid.

 6. Dag 6: Tack och hej!

  Din förbokade transfer plockar upp dig i god tid innan avresan hem och kör dig till flygplatsen. Du åker hem motvilligt och lovar dig själv att återvända.

Kontaktpersoner