Rundresa i Malaysia Skräddarsydda rundresor

Möt orangutanger, lustiga näsapor och jätteekorrar i Borneos regnskog.  Simma med havssköldpaddor och färgsprakande korallrevsfiskar i det turkosa havet runt den lilla paradisön Lankayan under denna oförglömliga tiodagarsresa i Sabah, på malaysiska Borneo . 


Borneos regnskog är en av de äldsta och mest artrika regnskogarna på vår jord. Under denna fantastiska resa (som kan skräddarsys helt efter era önskemål och budget) upptäcker ni regnskogen från broar uppe bland trädkronorna, i båt längs Kinabatanganfloden och till fots när ni vandrar längs spännande djungelstigar. Alltid under ledning av er privata guide, med egen transfer och med övernattningar på exklusiva resorter och lodger.

I egen båt färdas ni längs Kinabatangan och Menanggul River för att spana efter näshornsfåglar, örnar, krokodiler, dvärgelefanter och orangutanger.  För att få lära er mer om orangutanger och solbjörnar besöker ni även Sepiloks rehabiliteringscenter och Bornean Sun Bear Conservation Centre.

Er fullmatade resa avslutas på den lilla paradisön Lankayan där ni snorklar eller dyker bland välbevarade koraller med mängder av färggranna fiskar nära stranden.

Fakta destination

1 av 6

Färdplan

 1. Dag 1: Sandakan

  Ni flyger in direkt till Sandakan, där både flodäventyr och de vackra öarna ligger på bekvämt avstånd, så att ni kan utnyttja tiden på bästa sätt. Vår lokala representant möter er på plats och transfer till resorten sker i egen bil.

 2. Dag 2–3: Sepilok – Kinabatangan River – Abai

  Dagarna innehåller både möten med solbjörnar på Bornean Sun Bear Conservation Centre och möten med orangotanger på Sepilok Orangutan Sanctuary. Dessutom får ni uppleva flera flodkryssningar på Kinabatangan River. Här lever mängder av spännande däggdjur, reptiler och fåglar. Ni spanar efter dvärgelefanter och orangutanger, och förhoppningsvis får ni se dem i sitt rätta element. Efter middagarna som intas på lodgen ger ni er ut på nattsafari.

 3. Dag 4–5: Abai – Sukau – Menanggul River

  Efter frukost är det dags att lämna lodgen och kryssa uppströms till Sukau och er nya lodge för kommande dygn. Under två spännande dagar har ni fullt fokus på flodkryssningar längs Menanggul River

 4. Dag 6: Sukau – Abai – Sandakan

  Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt. Den två och en halvtimme långa båtturen erbjuder många chanser att se vilda djur. Väl framme på resorten njuter ni av egentid resten av dagen. Med lite tur kan ni skymta både orangotanger, flygande jätteekorrar och näshornsfåglar utan att ens lämna hotellpoolen.

 5. Dag 7–9: Lankayan

  Efter en god frukost reser ni med båt till Lankayan Islands. En liten ö med orörd, tropisk vegetation, välbevarade korallrev och långa vita sandstränder. Här smälter ni intrycken från flod- och djungeläventyren och njuter av ett par dagars strandliv. Ni bor endast ett par barfotasteg från snorkling och dykning i världsklass med ett fantastiskt marint liv under ytan.

 6. Dag 12: Sandakan (återresa)

  Ni lämnar Lankayan Island för att resa till Sandakan och därifrån till flygplatsen för återresan till Sverige eller nya äventyr.

Kontaktpersoner