Peru - ett mytomspunnet land Skräddarsydda rundresor

Legender om förlorade städer av guld. Mystiska platser med andliga krafter. En högt stående kultur och ett imperium som gick under på bara några år. Få civilisationer fascinerar som Inkariket.

När inkariket var som störst sträckte det sig över 4000 kilometer, från Colombia i norr via Ecuador, Peru, Bolivia till Chile och Argentina i söder. I väster låg Stilla havet och i öster Amazonas djungel. I mitten låg Peru med huvudstaden Cusco och Soltemplet, som kallades världens navel. Från Cusco gick breda vägar ut till Inkarikets alla hörn med helgedomar och mystiska städer som Machu Picchu. År 1911 fann historikern Hiram Bingham staden som tros ha varit inkahovets sommarresidens och de arkeologiska utgrävningarna har funnit palats, tempel och bostäder.

Machu Picchu är det självklara målet för dem som väljer att vandra efter en av rikets gamla vägar, Inkaleden. Kurirerna bar med sig budskap i quipus, ett skriftspråk av olikafärgade snören och knutar, där de hemligaste var inlindade i templens heliga, karmosinröda färg. Kurirsystemet gjorde att budskapen kunde färdas upp till 25 mil per dygn.

Med de spanska conquistadorerna gick Inkariket under och guldet smältes ned. Men riket fascinerar fortfarande och Travel Beyond tar er gärna dit, till ett äventyr på hög höjd.

Resan kan med fördel kombineras med en kryssning på Amazonas eller i Galapagos. Kontakta Travel Beyond för skräddarsydd offert!

Fakta destination

1 av 11

Färdplan

 1. Dag 1-2: Lima

  Perus livliga huvudstad är det naturliga avstampet till en upplevelserik resa i Peru. Här finns trendiga och världsberömda restauranger och ett livligt nattliv.

 2. Dag 3-4: Urubamba (Sacred Valley)

  Nedanför Machu Picchus ruiner ligger "Den Heliga Dalen". På ängarna längs floden Urubamba betar fortfarande alpackorna fria under Andernas  höga bergstoppar.  Rid, cykla eller vandra i underbar natur med fantastiska vyer.

 3. Dag 5: Machu Picchu

  En av jordens mest andliga platser behöver ingen närmare presentation. Det öde mytomspunna citadellet fascinerar fortfarande och vyerna är magnifika.

 4. Dag 6-7: Cusco

  Ta det berömda tåget Hiram Bingham från byn Aguas Caliente tillbaka till Urubambadalen och vidare till Cusco. Den gamla inkahuvudstaden bjuder på kultur och gastronomi på högsta nivå. Bland sevärdheterna kan nämnas katedralen, konventen Santo Domingo, La Merced och Las Nazarenas, kyrkan San Blas, Universitetsmuseet och stenen med de tolv hörnen. I utkanten ligger den befästningslika anläggningen Sacsayhuamán som är ytterst intressant då alla de enorma stenblocken är släthuggna med en enorm precision.

Rekommenderade hotell