Den gyllene triangeln i Indien Skräddarsydda rundresor

Taj Mahal är världens största och vackraste manifest över kärlek. Från de mjuka kuddarna på den egna terrassen kan du se solens sista strålar spegla sig i monumentets vita marmor.

Travel Beyond har skapat en kort och koncentrerad rundresa i Indiens allra intressantaste område: den Gyllene triangeln. Långt innan namnet förknippades med opiumproducenter i Burma, Laos och Thailand blev området mellan de tre indiska städerna Delhi, Agra och Jaipur känt som Indiens Gyllene triangel. Under sex dagar upplever vi det koloniala Indiens Delhi, stormogulernas huvudstad Agra med kärleksmonumentet Taj Mahal och rajputernas rosaskimrande huvudstad Jaipur i Rajasthan. Resan tar er med till marknader där varje korg huserar en kobra och till spegelsalar så finurligt skapade att det endast krävs ett enda stearinljus för att lysa upp hela salen. Resan går vidare genom mosaiken i mäktiga moskéer och praktfulla palats där vinden viskar era namn. Det här är en rundresa där intrycken av färger, dofter, smaker och möten med människor ställs på sin spets och gör att sinnena får arbeta för högtryck.

Fakta destination

1 av 7

Färdplan

 1. Dag 1: Delhi

  Ankomst till New Delhi International airport där ni möts av vår representant som tar er till hotellet för incheckning.Precis som under hela er resa sker alla transporter med privat chaufför i luftkonditionerad SUV eller minibuss.

 2. Dag 2: Delhi

  Efter frukost väntar en heldagstur med er privata guide som börjar med ett besök i det gamla, muromgivna Delhi på Raj Ghat där Mahatma Gandhis minnesmärke finns. Under dagen besöker vi Röda fortet, som finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista, Jama Masjid samt den närliggande livliga basaren.

  Nya Delhi är modernare och avspeglar arvet från den brittiska kolonialtiden. Vi besöker bland annat Indiens högsta stentorn, Qutabminareten, moskén Quwwat-ul-Islam och stormogulen Humajuns grav som anses vara inspirationen till Taj Mahal.Under sen eftermiddag lämnas ni på hotellet för egen tid och övernattning.

 3. Dag 3: Delhi – Agra

  Efter frukost sker en tidig avresa till Agra vilken tar ca 5 timmar. Agra är förknippad med det stora arkitektoniska underverket, Taj Mahal, ett exempel på mogulisk arkitektur när den är som allra bäst. Eftermiddagens rundtur börjar med ett besök på Agrafortet, även kallat Röda fortet, och dess kungliga paviljonger. I skymningen är det dags att uppleva ett Taj Mahal i solnedgång. Det ges gott om tid att se och låta sig hänföras över detta enorma kärleksmonument.

 4. Dag 4 Agra – Fatehpur Sikiri - Jaipur

  Efter frukost reser ni mot Jaipur, en bilresa på cirka 6 timmar. Efter vägen besöks Fatehpur Sikri, den helt övergivna staden i röd sandsten. Efter besöket fortsätter färden till Jaipur och direkt vid ankomsten sker incheckning på ett palatshotell som en gång var hem för både prinsar och prinsessor.

  I Jaipur är det förflutna aldrig långt borta. Staden ligger högt ovan öknen, inklämd bland Rajasthans berg, och huserar en formidabel fästning omgiven av palats, herrgårdar och trädgårdar. Förutom den intensiva trafiken av cyklar, bilar och bussar tycks inte mycket ha förändrats. Jaipurs tidlösa basarer, kvinnornas färgstarka saris och männens turbaner hjälper till att återskapa legenderna i denna fascinerande stad.

 5. Dag 5: Jaipur

  Dagen inleds med ett besök på Amberfortet. Färden upp till fortet går med elefant (eller jeep). Väl på toppen får ni promenera genom de många innergårdarna och rum fyllda av väggmålningar med äkta ädelstenar och speglar som inlagda dekorationer. Under eftermiddagen besöks Citypalatset, ett överväldigande byggnadsverk där det finns samlingar av sällsynta skrifter, vapen, kläder, mattor och miniatyrmålningar. Kvällen på egen hand.

 6. Dag 6: Jaipur – Delhi

  Frukost på hotellet, därefter är förmiddagen fri för egna aktiviteter eller en sista shoppingtur i Jaipur. Under eftermiddagen sker avfärd till Delhis flygplats, en resa på ca 5 timmar. Vid ankomsten möts ni av vår representant som hjälper er med incheckningen för vidare avresa.

Kontaktpersoner

Rekommenderade hotell