SkySafari Kenya Classic Private Jet

SkySafari passar dig som vill maximera tiden för stora upplevelser i vildmarken och minimera tiden du tillbringar på resande fot mellan safarilodger, camper och reservat. Du reser nämligen bekvämt och effektivt med SkySafaris eget Cessna-plan som har plats för nio personer.

Övernattningarna sker på Elewanas exklusiva, speciellt utvalda läger och lodger, några av de allra bästa i hela Östafrika. Därifrån genomförs safariturerna med privat guide i öppna jeepar, till fots eller till häst. Måltider och middagar tillreds av kreativa kockar som champagnepicknick, middagar i månskenet eller uppdukning vid lägerelden.

Under SkySafaris Kenya Classics åttadagarsäventyr beundrar du Amboselis berömda elefanter mot en fond av Kilimanjaros majestätiska topp, spanar efter noshörningar, lejon och leoparder i Meru och upplever naturens största skådespel i Masai Maras otämjda vildmark.

Fakta destination

 • Passagerare

  9

 • Lämpar sig för

1 av 10

Färdplan

 1. Dag 1: Nairobi

  Den afrikanska metropolen Nairobi är en plats med en rik kulturhistoria och det östafrikanska navet för finans, teknik och innovation. Det är också den enda staden i världen som gränsar till en nationalpark. Vid ankomst välkomnas ni av Elewanas representanter och reser sedan vidare till det exklusiva boutique-hotellet Hemingways, där ni bor i en lyxig svit med privata terrasser och njuter av full butlerservice och mat i världsklass. Om andan faller på kan ni besöka giraffreservatet Langata och Sheldricks barnhem för elefanter. Båda ligger nära hotellet.

 2. Dag 2-3: Amboseli National Park

  På Amboselis grässavann vid Kilimanjaros fot lever stora elefanthjordar som kan bestå av fler än 1500 individer. Här är både viltlivet och fågellivet myllrande tack vare alla de träsk som förser djuren med vatten året runt. Exklusiva Tortilis Camp ligger i en sluttning med makalös vy över Kilimanjaro som ett snötoppat torn vid horisonten. Från baren och loungen har ni full utsikt över ett vattenhål som ofta besöks av elefanter – en fantastisk möjlighet att uppleva elefanter på nära håll i dess naturliga miljö.

 3. Dag 4-5: Meru National Park

  I orörda Meru nationalpark tillbringar ni två oförglömliga dagar. Den här vildmarksupplevelsen är verkligen något extra och ni har stor chans att se alla Big Five. Vid de många bäckarna och floderna rör sig bland annat lejon, geparder, giraffer, zebror, gaseller och elefanter. I vattnet lurar krokodiler och

 4. Dag 6-7: Masai Mara National Reserve

  Viltreservatet Masai Mara är Kenyas safaristolthet och ett av Afrikas allra djurrikaste områden. Förutom den världskända migrationen då mer än en miljon gnuer, en halv miljon gaseller och tvåhundratusen zebror rör sig över de stora slätterna är Masai Mara hem för många av de stora rovdjuren. Inte minst lejonen. På Sand River Masai Mara har ni utsikt över floden och Serengetis böljande kullar. Här varje tält designats för att återskapa känslan av en 30-tals-lyxsafari.

 5. Dag 8: Nairobi

  Din sista morgon i Masai Mara tillbringar du vid poolen på campen, men du har även möjlighet att göra en sista gamedrive. Efter lunch flyger planet dig tillbaka till Nairobi där du äter middag på en av huvudstadens bästa restauranger och sedan körs till flygplatsen i god tid innan din avresa hem.