2024 års tio bästa resmål Lifestyle-blogg

Aldrig har vi längtat så mycket efter att resa, så här är den – vår guide till de tio bästa resmålen för 2024 som bör vara på varje resenärs radar. Våra kunder har redan börjat boka sina skräddarsydda paketresor för att säkra flyg, upplevelser och femstjärnigt boende. Frågan är bara, vart reser du först?

Grekland

Res hit för: Glamourösa och nya lyxhotell med upplevelser i världsklass

När det gäller europeiska sommarresmål har Grekland varit en storfavorit under många år. Därför kommer det kanske inte heller som någon överraskning att det är just Grekland som står för några av årets hetaste hotellöppningar. Lyxvarumärket One&Only har lanserat sitt första boende i Grekland, One&Only Aesthesis på Atens riviera. Med sitt lugna läge, sina vackra tallskogar och oräkneliga stränder, är det svårt att tro att detta hotell endast ligger 30 minuter från Atens flygplats. Samma kedja öppnar även One&Only Kéa Island på Kea, en av öarna närmast Aten. Vi kan förvänta oss vitkalkad lyx, fristående villor, intill en privat sandstrand. Nya Mandarin Oriental Costa Navarino är ett boende som måste upplevas på plats. Vyerna från bukten och solnedgångarna är visserligen spektakulära, men det som verkligen sticker ut är de stora poolvillorna, vackert inbyggda i det kuperade landskapet.

Island

Res hit för: Norrskenet, valarna och naturen

På Island kan du under en och samma dag se en gigantisk knölval hoppa flera meter upp i luften, bada i en underjordisk källa, firas ner i en vulkankrater och tölta fram över tundran. Här finns glaciärer som kalvar på stränder lika svarta som synden. Lavafält som skimrar i grönt. Taggiga vulkaner, kokande lera och sprutande gejsrar. Naturen är som hämtad ur sagorna så det är inte speciellt konstigt att majoriteten av islänningarna fortfarande tror på jättar, alver och vita vålnader. Våra utvalda hotell ligger i Reykjaviks hjärta, vid den Blå Lagunen, mitt ute i det isländska hedlandskapet och i en avlägsen dal på norra Island. Samtliga är handplockade för sitt exceptionella läge, sin boendestandard, fantastiska personal, höga servicenivå och sina matupplevelser.

Kenya

Res hit för: The Big Five och Indiska oceanens varma vatten

Kenya och nationalparken Masai Mara står för själva sinnebilden av det vilda, vackra Östafrika. I princip allt som syns på naturfilmerna finns här. Lejonflockar och Thomssongaseller. Vildhundar och långbenta sekreterarfåglar. Elefanter och flodhästar. Och så det riktigt unika – sensommarens spektakulära migration då miljontals gräsätare förflyttar sig samtidigt för att nå nya områden med färskt gräs. I deras fotspår kommer alla de stora rovdjuren. Vi har redan många av kunder som under 2024 kommer att kombinera ett par dygns safari på Angama Mara med strandliv på Kenyas vackraste kuststräcka, Diani Beach.

Langkawi, Malaysia

Res hit för: En exotisk touch, korallstränderna och nätternas djungelljud

En resa till Malaysia bjuder på möten med fantastisk natur, regnskog och paradisöar, men också moderna storstäder och en läcker matkultur. En timmes flyg från Kuala Lumpur ligger landets främsta semesterö, Langkawi, med vita korallstränder och vandringsleder bland vattenfall och orkidéer i regnskogen. Hit reser allt fler av våra kunder för att bo på antingen The Datai Langkawi eller The Ritz-Carlton Langkawi. Båda två inbäddade i Malaysias 10 miljoner år gamla regnskog intill Andamansjön. Som gäst kan du ägna dig åt golf, djungeltrekking, vattensporter eller spektakulär dykning.

Magdalenafloden, Colombia

Res hit för: Spektakulära flodkryssningar med en stor dos av kultur

Magdalenafloden är Colombias största och viktigaste vattenväg. Den rinner 1500 kilometer från de snöklädda Anderna via bördiga dalar in i Karibiens turkosa vatten, men är relativt okänd för de flesta människor. Hösten 2024 startar rederiet AmaWaterways exklusiva flodkryssningar mellan Cartagena och Barranquilla. Längs vägen stannar de tre våningar höga fartygen, som kommer med pool, balkonger och soldäck på taket, för colombianskt karnevalsfirande, fågelskådning, vandringar och guidade sightseeingturer. Du som vill maxa resan har även möjlighet att lägga till landpaket med upplevelser och boende på förstklassiga hotell i Mendellin, Cartagena eller Panama City innan eller efter din sjudagarskryssning.  

 

Söderhavet

Res hit för: Olympiska spelen i surfing och vågornas stilla kluckande under bungalowen

Under 2024 riktas hela världens blickar mot Tahiti och en av världens farligaste vågor när byn Teahupo’o står värd för olympiska spelen i surfing. Resten av Franska Polynesien, fortsätter sitt engagemang för hållbar turism. Havsskyddsgruppen Coral Garderners är i full färd med att plantera en miljon värmetåliga koraller fram till 2025. Hotellen bland de 118 öarna i Söderhavet håller också på att piffas upp. Inte minst på Bora Bora. Four Seasons Resort Bora Bora lanserar ett nytt kulturprogram med flera spännande upplevelser där gästerna kommer i kontakt med lokala traditioner, flora och fauna. I mitten av året öppnar Le Meridien igen, men nu som Westin Bora Bora. The Brando på Tetiaroa Island är en annan exklusiv klassiker som aldrig gör någon besviken.

Okanvangodeltat, Botswana

Res hit för: Exklusiva lodger och djurupplevelser i en vildmark sänkt i vatten

Det finns många oförglömliga safaridestinationer i Afrika, från Kenyas Maasai Mara till Kruger i Sydafrika. Men ingen av de andra är som Okavangodeltat. När den svenska sommaren startar leder tungt regn i Angola till att ett enormt område av uttorkad sand i Botswana fylls av skimrande vattenkanaler. Kvar finns 15 000 kvadratkilometer där elefanter, bufflar och lejon simmar eller vadar från ö till ö – och där lyckligt lottade besökare kan följa dem antingen med båt eller vattentåliga bilar. En ökning i efterfrågan har lett till öppningen av ett stort antal nya lodger. Vi är extra förtjusta i Sitatunga Private Island och Jack’s Camp.

Rodrigues 

Res hit för: slow living, barfotalyx och djuphavsfiske

Mauritius storhetstid under 80-talet får oss osökt att tänka på randiga parasoller och en solbränd prinsessan Stéphanie av Monaco på vattenskidor. Spola fram tre decennier och paradisön i Indiska oceanen har utvecklats till en fullfjädrad drömdestination för resenärer med höga krav på strandliv, service och komfort. Vi förutspår att 2024 är året då fler får upp ögonen för Mauritius okända lillasyster Rodrigues, en och en halvtimmes resa österut i riktning mot Australien. Till och med lokalbefolkningen på Mauritius får något drömskt i blicken när man pratar om Rodrigues. De vet att ön finns, men väldigt få har varit där. På Rodrigues bor du intill vita sandstränder och njuter av slow living och genuin atmosfär.

Sri Lanka

Res hit för: Wellnessretreaten och vackra vandringar genom teodlingar

Sri Lanka har fantastiska stränder, men efter några dagar vill man uppleva något annat. Då är det dags att spana in det tropiska djurlivet, yoga och njuta av hälsokurer. Inåt landet fortsätter utvecklingen av ett drygt 30 mil långt nätverk av vandringsleder som slingrar sig fram genom Sri Lankas inland. Här kan du upptäcka landet på ett nytt sätt när du korsar intensivt gröna teplantager, lokala byar och urskogar med stor biologisk mångfald. Gärna i kombination med boende på ett läckert hotell som Ceylon Tea Trails.

1 av 10

Vårt urval

Upptäck mer