Aqua Mekong Kryssningar

1 av 11

En resa längs floden Mekong är en resa som ger djup, perspektiv och insikt i en mångskiftande historia och fantastisk kultur. Den stora floden flyter genom bördiga landskap, dramatisk natur, kolonial charm och gamla tempelruiner. Att mönstra ombord på Aqua Mekong är en upplevelse för livet, oavsett om du njuter din första eller 51:a tur till det gamla Indokina. Aqua Mekong är en 62 meter lång drömskapelse till flodbåt designad av den brittiske topparkitekten David Hodkinson och den andas sofistikerat femstjärnigt hotell. 20 enastående sviter med panoramafönster från golv till tak erbjuder vila efter någon av utflykterna till en grönglänsande smaragdskog eller till en by byggd på pålar över vattnet.Strandhuggen leds av utbildade guider som vuxit upp längs floden och som tar med gästerna långt in bland gränderna i Phnom Penh, till buddhistiska tempel och till små khmerbyar för färgglada möten med leende människor. På Observation deck visas intressanta dokumentärer som varvas med storfilmer från området som ”Den stillsamme amerikanen”, ”Good Morning Vietnam” och ”Doften av grön papaya”. Det går även att bara ligga stilla vid poolen och prova en karakteristisk Mekong whisky.  

Efter en kryssning går det utmärkt att fortsätta semestern i denna magiska del av världen. Varför inte fördjupa dig i historien bland de över 300 templen i Angkor Vat, vila på stränderna i Sihanoukville, cykla bland gränderna i Hanoi eller snorkla i de fantastiska vattnen utanför Con Dao.

Aqua Mekong

 • Antal passagerare

  40
 • Restauranger

  1
 • Övrigt på fartyget

  Bar, Bibliotek, Fitnesscenter, Pool, Spa, Soldäck
 • Lämpar sig väl för

  Natur & Kultur .

Maria Sandborg Sales Manager

Kontakta mig för mer information, konsultation & bokning: +46 8 54 50 59 50, eller info@travelbeyond.se

Rederiet Aqua Expeditions

Aqua Expeditions erbjuder femstjärniga kryssningar på två av de vackraste floderna i världen – Amazonas i Peru och Mekongfloden som flyter genom Vietnam och Kambodja – samt på öppet tropiskt vatten i Indonesien. Ombord på fartygen finns allt för den mest kräsna äventyrsresenären som är redo att utforska avlägsna och spännande destinationer. Aqua Expeditions peruanska fartyg Aria Amazon, med 16 sviter, lanserades under 2011. Sakta glidandes fram med utsökt service och förstklassigt kök upptäcker du Amazonfloden och dess tre mäktiga bifloder Marañón, Ucayali och Puinahua. Här erbjuds du bekvämligheter som till exempel jacuzzi på däck, träningsrum och solterrass. I oktober 2014 expanderade Aqua Expeditions till Sydostasien med lanseringen av Aqua Mekong, bestående av 20 designsviter. Ombord på Aqua Mekong upplever du Vietnam och Kambodja på ett sätt som är få förunnat. Längs med bördiga landskap och gamla tempelruiner kommer du nära en spännande natur samt får ta del av en air av kolonial charm. Aqua Blu, som är anpassad för att ta 30 resenärer, kryssar i centrala Indonesien under sommarmånaderna inklusive öarna Bali, Sumbawa och Komodo. Under vintermånaderna seglar fartyget österut till Raja Ampat via Alor Island och Moluckerna. En besättning på 25, inklusive dykinstruktör och guider, ser till att du och de övriga passagerarna får all tänkbar service under expeditionskryssningen.


Fartyg

 • Aria Amazon

  Aqua Expeditions

  Läs mer om fartyget
 • Aqua Blu

  Aqua Expeditions

  Läs mer om fartyget
Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.