1 av 11

Mallorca

Mallorca är marginellt större än Gotland. Avstånden på Medelhavets mest magiska ö är alltid överkomliga, behagligt korta och bjuder in till både utflykter och övernattningar bortom Palma, Balearernas eget mini-Barcelona. Om du inte anlände med privat lustjakt är Palma den naturliga startpunkten.
Där du bor snyggt på mindre boutiquehotell som Hotel Tres, Hotel Cort eller nyöppnade Sant Francesc Hotel Singular. Börja dagen med en härlig powerwalk längs havet till stranden El Molinar i Portixol där godaste frukosten serveras på Fibonacci. Vill du besöka den gotiska katedralen La Seu är ”nu” en bra tid då förmiddagssolen får de vackra rosettfönstren att glimra.
Botanisera bland Palmas eklektiska samling boutiquer och inredningsaffärer innan eftermiddagen avslutas med några goda tapas på Toque de Queda. 

Vad passar bättre än att avsluta en het dag i solen med middag på Fine Fusion-restaurangen Emilio Innobar? Eller varför inte även testa Emilios nya pärla, La Perla. Missa ej heller undangömda och lite hemliga Tast Club eller familjeägda Canela Bistro, som har stans starkaste chilidrink och en underbar ”Fake Tartar” gjord på solmogna tomater.  

På andra sidan bergsmassivet Tramuntana ligger idylliska Deià och livliga Port Sollér som är som gjort för att bara njuta längs strandpromenaden. Sir Richard Branson satte författarnas favoritort Deià på kartan med sitt hotell Belmond La Residencia där restaurangen El Olivo ståtar med en Michelinstjärna. Mitt i byn ligger Restaurante Sebastian som serverar ljuvlig mat i en snygg miljö, men se till att boka bord utomhus! Tapasrestaurangen Xelini är enkel men stämningsfull, och en annan restaurang med hög ambition är Es Racó d’es Teix. Bästa lunchen hittar du utan tvekan på på Ca´s Patró i Cala Deià där du nästan kan doppa tårna i vattnet eller på omtalade Béns d´Avall Restaurant.                                     

Skönaste beachhänget hittar du på Puro Beach, men glöm inte att boka både solstol och bord till lunchen! Liknande party atmosfär finner man på Nikki Beach, men vill man uppleva det genuina Mallorca så bege dig till badklipporna nedanför Hotel Bendinat där man även kan avnjuta en lunch fylld av Medehavssmaker. Bästa strandupplevelsen är utan tvekan Illetas som påminner mer om Söderhavet… 

Vill man uppleva en annorlunda sida av den magiska ön bjuder den kunniga charmknutten Fredric Cederlund på Outdoor Mallorca annorlunda stads- och bergsvandringar till olika spännande platser och längs gamla smugglarstigar.

Den som aldrig testat blokart, eller landsegling, har ett gyllene tillfälle att göra det på Mallorca. En häftigt fartfylld aktivitet för hela familjen. ”Gaaaaalet roligt”, enligt en just hemkommen resenär.

 

 • Seychellerna – Fem skäl att resa till paradisöarna i Indiska oceanen

  Ett paradis som saknar motstycke

  Läs mer
 • Exotiska sommarresor

  Tio solsäkra resmål i off season

  Läs mer
 • Världens 10 mest romantiska resmål

  Hit ska ni resa som par

  Läs mer
 • 2023 års största lyxresetrender

  • Marianne Wanneby

  Från hybridresor till transformativa retreater

  Läs mer
Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.