Darwins Galapagos Blogg

Tänk att få stå öga mot öga med en galapagossköldpadda som man vet är gammal som gatan, och förundras över vad har inte han varit med om? Att se albatrosserna parningsdansa så man tror man hamnat på Statt i Söderhamn på 70-talet! Att se sjölejonen ligga och ta igen sig tillsammans som om de har ett ”häng på stranden” och lite nonchalant betrakta en liten sälunge gå och ropa efter sin mamma. Vem bryr sig?? Att samma tonårssälar sedan hoppar i vattnet och leker i vågorna, det är magi! Att de sedan såg mig i samma vågor och förundrat kom fram och nosade på denna nya "sälsort" det gjorde mig tårögt lycklig. Tror de gillade att jag är lika spolformad och har massor av underhudsfett som de har.

Galapagos är en ögrupp med många öar. På en resa hinner man inte se allt. Man får dock alltid se det bästa med en väl planerad resa och viktigast av allt - alltid bra naturguider.

Tack Charles Darwin att du var så nyfiken på hur allt hängde ihop. Men även en sådan begåvad man som han tröttnade ibland på urvalet av fågelarter som finns på Galapagos. Till slut när han hade fattat att varje ö hade olika trastar, finkar, mesar m.m. så kallade han alla små bruna fåglar för LBB=Little Brown Birds.

Mitt tips, åk hit , vi på Travel Beyond kan göra det till ert livs resa !

Mer information samt tips på hotell för er Galapagosresa hittar du under våra resor till Ecuador.

1 av 11

Upptäck mer

Nyhetsbrev

Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.