Bra att veta inför din resa till Maldiverna Aktuellt just nu

Maldiverna är ett av de säkraste resmålen för dig som vill resa utanför Europa i coronatider. Här har vi samlat det viktigaste du behöver känna till inför resan. Kom dock ihåg att omvärldsläget är föränderligt, så kontakta oss gärna för uppdaterad information.

Vad säger UD?
Från och med 1 oktober 2021  avråder UD inte längre från icke nödvändiga resor för alla länder med anledning av coronapandemin. Fråga oss gärna om du är osäker på vad detta innebär.

Vilka avbokningsregler gäller?
Många hotell har generösa ombokningsregler ifall du testas positivt före avresan. Resenärer ansvarar att se över sina reseförsäkringar och att kontrollera att dessa även är Covid-19 relaterade, dvs täcker avbokningskostnader vid positivt PCR test.

Finns det någon försäkring som gäller trots UD:s avrådan?
Ja. Vi erbjuder en omfattande reseförsäkring via Gouda som innefattar Covid-19 och som gäller även när UD avråder.

Måste jag göra ett PCR-test?

Ja. Maldiverna kräver ett negativt PCR-test med intyg som är utfört max 96 timmar före avresa. Testet används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19. 

Kan ni hjälpa till att ordna PCR-testet?
Ja. Vi samarbetar med ett flertal vårdföretag som kan erbjuda test och intyg. Priset är från 895 SEK per person.

Hur säkert är det att flyga och vad gäller ombord under flygresan?
Den senaste forskningen visar att det är säkert att flyga och att risken att smittas av Covid-19 ombord är mycket liten. Samtliga flygbolag har dock strikta regler gällande munskydd och i vissa fall även visir ombord. Fråga oss gärna vad som gäller på de olika flygbolagen och vad ni kan förvänta er ombord.

På vilket sätt påverkas min upplevelse på plats av pandemin?
Din upplevelse påverkas inte nämnvärt. Det finns bara en resort på varje ö och boendet ligger väl avskilt. All personal bär munskydd och PCR-testas regelbundet. Som gäst behöver du inte bära munskydd, men personalen utför regelbundna temperaturmätningar vilket kan resultera i ett PCR-test och eventuell karantän på resorten. Maldiverna erbjuder dessutom mycket adekvat sjukvård inom hela öriket om behovet finns.

Var kan jag hitta mer information?
För mer detaljerad information, kontakta oss eller klicka här! 

 

 

 

Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.