Bra att veta inför din resa till Maldiverna Aktuellt just nu

Maldiverna är ett av de säkraste resmålen för dig som vill resa utanför Europa trots UD:s avrådan. Här har vi samlat det viktigaste du behöver känna till inför resan. Kom dock ihåg att omvärldsläget är föränderligt, så kontakta oss gärna för uppdaterad information.

Vad säger UD?
UD avråder fortsatt från icke nödvändiga resor utanför EU/Schengen fram till den 31 januari 2021. Det är inget förbud, utan en avrådan, med den innebär att om du bokar en ny resa infaller före 31/1 så omfattas den inte av paketreselagen. Bokar du en resa som infaller efter 1/2 2021 gäller paketreselagen. Fråga oss gärna om du är osäker på vad detta innebär.

Vilka avbokningsregler gäller?
I samband med att du bokar boendet genom oss förhandlar vi med det specifika hotellet om vilka avbokningsregler som gäller. I regel gäller följande: Skulle någon i resesällskapet uppvisa ett positivt Covid-19 test inom 96 timmar före avresa, återbetalas kostnaden för både flyg och hotell minus en administrativ avgift. 

Finns det någon försäkring som gäller trots UD:s avrådan?
Ja. Vi erbjuder en omfattande reseförsäkring via Gouda som innefattar Covid-19 och som gäller även när UD avråder.

Måste jag göra ett PCR-test?

Ja. Maldiverna kräver ett negativt PCR-test med intyg som är utfört max 96 timmar före avresa. Testet används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19. 

Kan ni hjälpa till att ordna PCR-testet?
Ja. Vi samarbetar med ett flertal vårdföretag som kan erbjuda test och intyg. Priset är från ca 1.400 SEK per person.

Hur säkert är det att flyga och vad gäller ombord under flygresan?
Den senaste forskningen visar att det är säkert att flyga och att risken att smittas av Covid-19 ombord är mycket liten. Samtliga flygbolag har dock strikta regler gällande munskydd och i vissa fall även visir ombord. Fråga oss gärna vad som gäller på de olika flygbolagen och vad ni kan förvänta er ombord.

På vilket sätt påverkas min upplevelse på plats av pandemin?
Din upplevelse påverkas inte nämnvärt. Det finns bara en resort på varje ö och boendet ligger väl avskilt. All personal bär munskydd och PCR-testas regelbundet. Som gäst behöver du inte bära munskydd, men personalen utför regelbundna temperaturmätningar vilket kan resultera i ett PCR-test och eventuell karantän på resorten. Maldiverna erbjuder dessutom mycket adekvat sjukvård inom hela öriket om behovet finns.

Var kan jag hitta mer information?
För mer detaljerad information, kontakta oss eller klicka här! 

 

 

 

Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.