Aktuell information gällande UD:s hävda restriktioner Aktuellt just nu

Ändringar av avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder

UD:s råd till svenska resenärer

Även för länder dit UD inte längre avråder från resor vilar ett stort ansvar på den enskilde resenären. UD uppmanar alla svenska resenärer att noga läsa på inför resan, att följa lokala regler och att planera sin hemresa i förväg.

Detta gäller nu

UD förlänger avrådan från icke-nödvändiga resor till de flesta av världens länder till och med den 15 oktober 2021.

UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Albanien, Andorra, Armenien, Australien, Azerbajdzjan, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Brunei, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland, Grekland, Irland, Island, Israel, Italien, Japan, Jordanien, Kanada, Kosovo, Kroatien, Lettland, Libanon, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Serbien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sydkorea, Tjeckien, Tyskland, Ukraina, Ungern, USA, Vatikanstaten och Österrike, samt Hongkong, Macao och Taiwan. 

Med andra ord är det fritt fram att resa till ovanstående länder. Notera dock att de allra flesta har krav på Covid-19-test.

Stor flexibilitet när det gäller villkor, priser, erbjudanden och ombokningar
Varje situation och bokning är unik men du kan vara säker på att vår höga servicenivå förblir lika hög även i orostider. Vi följer utvecklingen noga och står givetvis i regelbunden kontakt med våra partners och de relationer vi har byggt under många år gör det möjligt för oss att personligen diskutera och uppnå flexibilitet när det gäller villkor, priser, erbjudanden och ombokningar. 

Håll dig uppdaterad!
Som resenär har du ett eget ansvar att hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just ditt resmål. Information inför resan finns på hemsidan Sweden Abroad. UD:s app Resklar använder platstjänster och pushnotiser som gör det enklare för dig att hålla koll under resan. Ladda ner den nu!

Svar på vanligaste frågorna
Det är många som hör av sig till oss och frågar vad som gäller om man vill resa till de länder som UD avråder från att resa till. Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna här!

I behov av kontakt?
Vi på Travel Beyond följer folkhälsomyndigheternas råd och jobbar hemifrån alla vardagar. Du kan nå din resekonsult genom att ringa hens direktnummer alternativt mobilnummer. Alla telefonnummer hittar du här.

 

Uppdaterad den 26 augusti 2021.

Nyhetsbrev
Ta del av våra erbjudanden, inbjudningar och reseinspiration via e-post och/eller telefon.